Future of Food 2013

Future of Food 2013Van 21 t/m 26 mei vindt in Tilburg het Future of Food Festival plaats. Het Festival is een initiatief van Tilburg Debatstad.

De herkomst, gezondheid en toekomst van ons voedsel is trending topic tijdens het Future of Food Festival. Food is dan ook een van de onderwerpen waarin studenten van ILS zich verdiepen tijdens hun studie. Vrijdagmiddag/-avond 24 mei is ILS aanwezig bij de FoodTalks in Café De Plaats.

Studenten Anke Dekker en Cecile Cremers (3e jaars studenten ILS)ontwikkelden tijdens hun minor ‘het concept Waste-Less, hun concept voorkomt voedselbederving en daarmee voedselverspilling door het op een gebruiksvriendelijke manier monitoren van de vervaldatums van aangekochte voedselwaren. Een viertal derdejaars ILS studenten ontwikkelden ‘Peppie’. Met hun concept willen zij een duurzame transitie teweeg brengen. Peppie woont in studentenhuizen en is een slimme energiemeter en transmitter. Het is ontwikkeld om inwoners van studentenhuizen bewust te maken van hun energieverbruik en tegelijkertijd het verbruik terug te dringen. Beide concepten zijn genomineerd voor de Gasterra Transitie Jaarprijs 2013 (http://www.fontysaci.nl/nieuws/lifestylestudenten-genomineerd-voor-de-gasterra-transitie-jaarpr. Vanaf volgende week zijn de stembussen geopend!).

Ook tweedejaars studenten zijn tijdens de FoodTalks vertegenwoordigd. Zo presenteert Company FLEW het Big Bunker Book, een inspiratie boekje om de drukke ouders een handje te helpen tijdens de gevreesde eetmomenten met hun koters (http://flew.moonfruit.com/).

Company CULAZ laat zien dat bloemen voor een exclusieve smaaksensatie kunnen zorgen en een prachtig kookboek met eetbare bloemen onder de aandacht brengen (https://www.facebook.com/culinairvanatotz).

Linda Hofman (docent FOOD) en Yvette van Kempen zullen samen de bezoekers meer vertellen over de opleiding en de mogelijkheden voor bedrijven om stages aan te bieden, deel te nemen aan de expertmeeting cafés en het meester-gezelprogramma.

Voor meer informatie kun je terecht op www.futureoffoodfestival.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s