Studenten in New York aan de slag voor Weleda

IMG_2755Alle tweedejaarsstudenten van International Lifestyle Studies (ILS) gaan op studiereis naar een buitenlandse wereldstad. Vijf studenten kozen voor New York. Daar voerden ze een opdracht uit voor Weleda North America. Docent en begeleider Remco Langerer doet hieronder verslag van deze studiereis.

Bij deze studiereis naar The Big Apple voerden de studenten een opdracht uit voor Weleda North America. Hiervoor ontmoetten ze de opdrachtgever meerdere malen. Eerst om het bedrijf te leren kennen, daarna om de opdracht toegelicht te krijgen en te bespreken en uiteindelijk om de uitwerking te presenteren.

DSC07124De studenten leverden een inspiratiebook op met ideeën om het verhaal van Weleda beter over te brengen bij de New Yorker. De ideeën moesten afwijken van wat Weleda normaal doet en daarnaast veel exposure kunnen genereren onder de zogenaamde ‘Lohas’ (=Lifestyles of Health and Sustainability*). Alle ideeën moesten voortkomen en onderbouwd zijn vanuit de analyses van relevante trends, de identiteit van Weleda, de mentaliteitsgroep en de mogelijkheden in New York. Ook is er gekeken naar andere brands, waarbij de waarden overeenkwamen en werden er mogelijkheden gegeven hoe met deze brands samen te werken. 5804_10151536363528766_5755446_nDe studenten hebben zich hierbij natuurlijk laten inspireren door alle activiteiten binnen het inspirerende programma dat vooraf was samengesteld. De vele interessante plekken, culturele hoogtepunten en natuurlijk ook de letterlijke hoge punten zijn bezocht.

Er was vanuit Weleda veel lof voor het eindproduct en men was zichtbaar geïnspireerd door het gedegen werk van de studenten. Men was erg onder de indruk van het feit dat studenten in een korte periode in een omgeving met veel afleiding, zo’n professioneel stuk kon opleveren. Volop complimenten dus en mede daarom is er gesproken over de mogelijkheden voor één of twee studenten om na de zomer hun stage te gaan doen bij Weleda in New York.

549708_515439821845442_1431358462_nIn deze inspirerende week brachten we ook een bezoek aan The Parsons New School, design & management. Dat is een opleiding, waarbij de uitgangspunten en het curriculum goed aansluiten bij ILS, maar waar er ook daadwerkelijke toegevoegde waarde over en weer aanwezig is. Er zijn concrete afspraken gemaakt over mogelijke samenwerking, exchange programma’s met studenten, kennisuitwisselingen en studentenprojecten. Al met al een super tijd die Anjo, Ananda Avalon, Steffie, Stephanie en Whitney nooit meer vergeten. Volgend jaar zullen er zeker weer studenten naar New York City gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s