Dagverslag van ILSmeetsAFWcrew

Door: ILSmeetsAFWcrew

1e dag verslag: woensdag 23 januari

De eerste dag van Uptown programma  zit er al weer op. Iedereen moest eventjes zijn weg vinden in Amsterdam maar dit kwam al snel goed.

Ons bezoek aan de Fashion Week van start gegaan bij de bijeenkomst van: Bond voor dieren. Het werd gepresenteerd door Sebastiaan Labrie en er waren zeer interessante gasten aanwezig waaronder: Marita Bartelet van Ecogical Textiels die ons bewust maakte van het feit dat het goed is om te werken in de mode branch met stoffen die hergroeibaar zijn zoals wol van het Morino Schaap. Bruno Pieters, voormalig creative director bij Hugo Boss was ook te gast en hij legde uit waarom hij zijn nieuwe concept: Honest by, is begonnen. Dit was erg interessant omdat hij op het podium gewoon stond te filosoferen over zijn eigen gedachte en het gedachtegoed van “de oude manier” van werken in de mode branch.

Het was een bijeenkomst waarbij onze ogen werden geopend voor het belang van gifvrij stofgebruik in de mode. Na deze bijeenkomst van het business program hebben we ons al snel opgesplits om te gaan streethunten. Opzoek gaan naar mensen op straat, etalages en of streetart die er op wat voor manier dan ook opvallend of bijzonder uitziet. Een groepje naar de 9straatjes en het andere naar het Haarlemmerplein. Na veel te hebben gelopen kwamen we weer bij elkaar in het Transformatorhuis op het Westergas terrein waar de show van individuals op het punt stond om te beginnen. De show was zo vol dat we bij de live stream zijn gaan kijken. Hier waren veel studenten van het AMFI aanwezig die hun studie genoten kwamen bewonderen en aanmoedigen. Er waren twee DJ’s die de sfeer er goed inbrachten waardoor iedereen stond te trappelen om de show te zien. Om ons ons nog nieuwsgieriger te maken kregen we een preview van de collectie te zien(soort making off), dit was veel belovend!

De lichten gingen uit… let the show begin!

2e dagverslag: donderdag 24 januari

Een dag vol lef.

Om 10:00 begon onze dag met een vergadering bij Mmousse, niet iedereen kon daar bij zijn dus er stonden twee laptops aan de kopse kant van de tafel vrolijk ons toe te spreken van een afstand. We hebben het een en ander besproken over de dag hiervoor en hebben onze focus verbeterd en zaken geanalyseerd. De agenda van Mmousse was erg vol dus al snel zijn we onze eigen werkplek gevonden bij beagles&beans waar we verder zijn gegaan met onze ervaringen van de dag ervoor uit te wisselen.

De  eerste shows die op de planning stonden waren Tessa Wagenvoort en Linda Smith. Wegens omstandigheden hebben we deze show moeten missen maar we hebben wel de live stream gevolgd waardoor we de show wel konden analyseren.

De volgende catwalk show was die van Studio Jux. Meer mensen hebben deze show gezien dan dat we in eerste instantie gedacht hadden omdat we op laatste moment nog de bevestiging kregen dat we toch nog extra kaarten bemachtigt hadden. Voor meerdere was dit de eerste show die ze ooit gezien hadden dus de sfeer was goed. Nadat de show was afgelopen ging de show van FREDFARROWBRITTAVELONTAN en Anne Bogaerd alweer bijna van start, twee totaal verschillende show dan die we al hadden bijgewoond…

Tot onze grote verbazing en hopen hadden we ook enkele kaarten voor De show van de avond: Spijkers&Spijkers! Het was me weer een BNN-er feestje. De een na de andere BNN-er kwam langs geparadeerd om hun eigen outfits te showen aan alle fashion lovers. Zo hebben we: Silvana Simons, Sebastiaan Labri, Mike de Boer, ….. En nog vele andere gespot. De laatste show van de avond was die van Marije de Haan. Vorig jaar was ze nog onder deel van LAB maar nu had ze een grotere show. Een paar mensen hebben deze avond lef getoond doordat ze zelf bijzondere wijze ergens kaartjes vandaan hadden gehaald door goed te netwerken, hopen dat we dit vol kunnen houden zodat we zoveel mogelijk shows kunnen analyseren.

Helaas is dit niet iedereen was gelukt hebben we  een bezoekje gebracht bij het down town programma: OPTIONS! was een van adresjes, er was een expositie met een hapje dansje en muziekje het was alleen erg jammer dat de gasten die er waren niet open stond voor ”nieuwe geïnteresseerde mensen” wij wilde graag meer weten over de expositie maar we moesten erg ons best doen daar een gezellig gesprek van te maken.

Na 22:00 ging iedereen zijn slaapplek opzoeken in Amsterdam en omstreken… Vroeg naar bed want morgen word weer een lange leuke dag vol fashion & fashionlovers.

3e dag verslag: vrijdag 25 januari

De beagles & beans bij het waterlooplein was ons goed bevallen gisteren dus besloten we deze dag ook hier van start te laten gaan.

Tijdens de analyse van de shows van de vorige dag  zijn er 3 crewmembers naar Mmousse gegaan om deel te nemen aan het tweede business program dat ging over brands, fashion identity en dutch fashion. Twee andere gingen naar Dido Yland en Allen Vos.

Na al deze leuke afleidingen ging de analyse gewoon door en we zijn tot mooie en verassende bevindingen en signalen gekomen.

Na 2,5 uur analyseren moesten we ons haasten naar de westergas fabriek voor de fashion show van Sjaak Hullekes, het openbaar vervoer zat niet bepaald mee want onze lieve buschauffeur had een lekke band, snel snel naar een ander bus om op tijd te zijn. He was weer erg druk en half bekend Nederland was aanwezig. Iedereen was binnen en de show kon beginnen! Totaal andere show dan vorig jaar maar zeker niet minder:

Auto’s en  fietsen uit de jaren ’20 en daar was ook de kleding op aangepast. Na een flinke analyse ging een deel terug heb centrum van amsterdam in en andere naar de shows van Edwin Oudheusde, Sophie#1234567+ en Muchachomalo. Morgen ochtend komen we weer samen om alles te bespreken en dan hebben we een druk programma georganiseerd door AFW en gaan we backstage! We hebben er zin in!

4e dag verslag: zaterdag 26 januari

De een na laatste dag van de fashion week met een strakke planning.

Enkele mensen hebben een bezoek gebracht aan de ZAKKENVULLERS bij MMousse. De bedoeling was dat je zelf kleding mee moest nemen zodat ze daar verkocht konden worden tegen een leuk prijsje. Het moesten mooie items zijn die je om een of andere reden niet meer draagt. Er kwam ook een bandje spelen dus de sfeer was helemaal goed.

De rest van de groep was naar de eerste bijeenkomst geweest van de Fire starters een discussie groep waar Marieke Eyskoot, Cleo Greidanus en Edwin Oudshoorn met elkaar hun meningen wisselde op gegeven onderwerpen.

Na deze bijeenkomst zijn we naar de prachtige fashion show gegaan van Dennis Diem dat in het teken stond van verschillende muzen van oorlogs soldaten. Het had een hoog engelen gehalte en het was prachtig om naar te kijken. Helaas verandere een model in ” a falling angle” omdat zij het einde van de catwalk niet haalde. Na deze mooie show begon de tweede bijeenkomst van de fire starters waar ao Maarten van der Horst,  Rad Hourani en head director van Het Amfi -INDIVIDUALS- met elkaar in discussie aangingen.

Na deze interessante discussie Heeft Holly Syrett ons een rondleiding backstage gegeven zodat we een beeld hebben waar designers hun modellen klaar stomen voor de shows. Na deze backstage rondleiding zijn we naar MaidenForm en Elise Kim geweest. Twee totaal verschillende shows maar mooi om te zien. Bij Elise Kim viel het ons wel op dat de modellen erg jong waren waardoor de kleding een stukje te groot oogde, dit was erg jammer. Na een lange dag kwam er om half elf toch een einde aan.

Morgen is alweer de laatste dag van deze mooie fashion week.

5e dagverslag: zondag 27 januari

Aan alles komt een einde dus ook aan deze fashion week en om heel eerlijk te zijn vonden we het allemaal niet zo heel erg.

5 dagen lang door het ondergesneeuwde Amsterdam banjeren met je spulletje om mensen en dingen te spotten en te analyseren vergt erg veel energie, en dan hebben we het nog niet gehad over het openbaar vervoer dat deze week onze grote vriend was… Not!

Vandaag hadden we een grote analyse gepland van 12 tot 17 uur om samen te kijken wat we allemaal gezien hebben om vervolgens een bovenliggende trend te vinden. We zijn per focus groep een brainstorm gaan houden door middel van al onze bevindingen op post-it’s te schrijven en daarna te klusseren. Het zoeken naar verbindingen was een lastig maar zeer interessant proces waarbij we veel van elkaar geleerd hebben, zowel eerste jaars van tweede jaars als tweedejaars van eerste jaars. We zijn tot een interessante conclusie gekomen, waarbij ethiek, mythes en bescherming een belangrijke rol spelen. De echte diehards zijn nog naar Tony Cohen en Melissa Sierigts gegaan om daarna de week dan toch echt af te sluiten. Het was een zware leuke gezellige leerzame week waarbij ieder zich sociaal gebied heeft overtroffen.

Nu deze week voorbij is, gaan de voorbereidingen van start voor de presentaties. Jullie zijn nog niet van ons af.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s