ABNAMRO Challenge!

Door: Lin Bartraij

Afgelopen dinsdag 13 december zijn we de uitdaging uitgegaan, met in het totaal 13 studenten van 2XCell (excellent programma van ILS)  een dag brainstormen in het hart van de Nederlandse financiële wereld, Amsterdam-Zuid, hoofdlocatie van ABNamro.

Natuurlijk wilde iedereen deelnemen aan deze opdracht. Het is een groot bekend bedrijf, waarbinnen je als student niet gauw enige zeggenschap hebt. Toch wel erg spannend aangezien het conceptstatement als volgt was geformuleerd: ‘Hoe kijken diverse stakeholders aan tegen een innovatiecentrum binnen de financiële wereld.’ Zonder veel ervaring binnen deze financiële wereld speelde toch wel de vraag hoeveel we binnen deze brainstorm konden betekenen.

Aangekomen op locatie werden we enthousiast ontvangen door de mensen van Procore en met een kopje koffie of thee startten we met een introductie van de dag.

Rens de Jong, journalist bij BNR, gaf een erg aantrekkelijke presentatie aan alle genodigden. Dit om geïntroduceerd te worden binnen ‘het creatieve nadenken’. Al gauw merkten we dat wij als ILS studenten deze kennis als een van de weinigen al bezaten. Een deel van de genodigden werkten intern binnen ABNAMRO, anderen waren aanwezig als stakeholders van ABN. Vaak hadden zij een achtergrond binnen de huisvesting en inrichting van gebouwen, in de brede zin van het woord. Iedereen stond open voor de brainstorm, maar het was duidelijk dat er nog weinig kennis was van de basisregels binnen het brainstormen: ‘Uitstel van oordeel’ en ‘Gebruik je fantasie’.

Na een film ter verduidelijking van het conceptstatement, werden we in groepen verdeeld en konden we starten met de brainstorm. Per team van ongeveer 10 personen zaten er een tweetal studenten vanuit onze groep. Wat veel voorkwam was dat de studenten het voortouw namen als gesprekleider, aangezien we bekend waren binnen het brainstormen.

Heel gaaf was om te zien hoe open het werkveld stond voor onze inbreng vanuit een lifestyle achtergrond. We hielpen ze ruimer te denken. De combinatie werkte goed. Als ILS’er inspireerde we dus mensen uit een ander vakgebied om op een andere manier naar de situatie te kijken. De samenwerking heeft voor verniewende oplossingen gezorgd.

Na afloop werd er gezamelijk geluncht. Hier werden onze ego’s ontzettend gestreeld, aangezien de experts uit het werkveld stuk voor stuk enthousiast waren over onze inbreng. Dit had niet iedereen verwacht. Enkele studenten hebben de ideeën nog gepresenteerd en er werden visitekaartjes uitgewisseld.

We zijn ontzettend benieuwd wat de architect met alle bedachte ideeën gaat uitwerken. Als studentengroep zijn we daarna gevraagd om nog een keer met ABNAMRO om de tafel te gaan zitten en het te realiseren concept nog verder te finetunen.

Het was een leerzame ontmoeting, waarin we inzagen dat onze kerncompetenties (trendwatchen en conceptontwikkeling) ontzettend breed ingezet kunnen worden!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s