Paris trip,

Wander, wonder & hunt for trends
tekst en foto’s Maud van de Wiel

De kickoff van het eerste blok voor de tweedejaars begon super inspirerend! Meteen in een bus richting Parijs om de ratio even thuis te laten en af te gaan op je intuïtie.

Het programma? Een bezoek aan vakbeurs Maison & Objet (interieur) en het lopen van routes met winkels, musea en vernieuwende wijken. Je laten inspireren door een wereldstad met een eigen cultuur. La vie est belle!

Interior & design for professionals
Maison et Objet is een van de belangrijkste vakbeurzen ter wereld op het gebied van woondecoratie die twee keer per jaar plaats vindt. Warenhuizen, retailketens, stylisten en trendwatchers komen hierheen om de nieuwste collecties te bekijken en in te kopen voor het nieuwe seizoen. Wij hadden een paar uur de tijd om rond te kijken op deze enorme beurs en op zoek te gaan naar vernieuwingen. Het Parijse trendbureau Nelly Rodi nam zelfs even de tijd om zichzelf voor te stellen.

Terug naar de essentie van het leven: thema in één van de trendpresentaties van Maison & Objet

ILS explorers

 

The city is ours!
Na het beursbezoek vertrokken we naar het centrum om ons vervolgens twee dagen lang te laten onderdompelen in de stad. Iedere student koos voor een route die hem of haar het meest lag in de categorieën architectuur, design en appearance. Met in alle routes musea, winkels, hippe horeca en opkomende buurtjes. De hotspots werden geobserveerd aan de hand van de verfrissende technieken uit ‘How to be an explorer of the World’ van Keri Smith. Op zoek gaan naar onopvallende dingen, geuren registreren of in de rol van een detective kruipen en gesprekken afluisteren. Afgaan op je gevoel!

Concept stores Merci en L’Eclaireur

 

Jaloersmakende inspiration wall van Marc Jacobs, onderdeel van de expo Louis Vuitton in Musée des Arts Décoratifs , nieuwe concepten in Rue des Martyrs in opkomende wijk SoPi en de indrukwekkende architectuur  van Musée du Quai Branly. (foto’s Erica Bol)

Food for thought
De Parijstrip is de start voor een blok dat in het teken staat van intuïtief trendwatchen. De inspiratie die hier is vergaard, komt terug in de trendprognoses die deze studenten later in het blok gaan presenteren aan hun opdrachtgevers. Benieuwd naar het resultaat!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s