Lifestyle-studenten winnen Van Bommel Awards

Lifestyle-studenten hebben drie Awards gewonnen met hun concepten voor sneakerzolen voor het merk Floris van Bommel. Ze wonnen cheques van €250, €500 en  €750,-. “Ik ben positief verrast”, aldus schoenenontwerper Floris van Bommel, die de award heeft uitgeschreven. “Studenten komen met creatieve oplossingen, waaraan ik zelf nooit had gedacht.”

De opdracht ‘Sole Challenge’ voor de Lifestyle-studenten was om op basis van trends een concept voor een zool-met-een-verhaal voor een herensneaker te ontwerpen. Onder begeleiding van docenten Maud van de Wiel en Niek Pulles kwamen ze tot acht conceptideeën, die ze achtereenvolgens aan Floris van Bommel presenteerden.

Slijtzool

Het concept van Rianne Roelofs Rag Soles sprong eruit. Zij maakte een parodie op de trend Total Transparancy door de echt zool van de sneaker te verstoppen onder een dunne tweede zool. Tijdens het slijtageproces wordt de echte zool (met quotes van Floris van Bommel) dan langzaam zichtbaar. “Ik vond het een leuk idee dat zo niet alleen jouw schoenen, maar ook jouw uitspraken de wereld bewandelen”, aldus de student

De ontwerper was zo gecharmeerd van het idee, omdat het onvermijdelijke proces van slijtage juist positief is benaderd. “Een simpel, maar daardoor juist erg goed idee. Voor zover ik weet is zoiets nog nooit gedaan. En het is ook nog eens eenvoudig te realiseren”, aldus Floris.

Humor

De tweede prijs ging naar een concept dat inhaakt op de humor die Van Bommel vaak in zijn ontwerpen stopt. In de zool zitten rookbommetjes verwerkt die op een bepaald moment ontploffen. De datum zit verstopt in een rebus op de schoenendoos. De derde award ging naar een concept gebaseerd op de trend Urban Nomads, waarbij stadsbewoners zich steeds meer bewegen door de stad om er te werken en te wonen. De (plateau)zool van de sneaker is om die reden stijlvol gecomponeerd uit stadsafval, zoals sigarettenpeuken.

Gastdocent van het jaar

De controversiële schoenenontwerper Floris van Bommel is dit studiejaar als gastdocent verbonden aan de opleiding International Lifestyle Studies. Hij is als gastdocent gevraagd vanwege zijn kennis van trends op het gebied van mode en vanwege zijn creativiteit om op basis daarvan eigenzinnige schoenmode-concepten te ontwikkelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s