Pina Colada zonder alcohol, tweedejaars op Food Feeltrip

Tekst & fotografie – Lisa Janssen

Met fietsen of autosleutels in de hand stonden we dinsdag 5 juni te wachten op de start van de food fieltrip. Yvette van Kempen stelde een groot aantal ‘experts’ voor. Aan ons de keuze met wie we mee wilden. Met groepen van ongeveer 10 studenten, vertrokken alle groepen een andere kant op.

De groep waarin ik zat, zou de ‘mystery’ route volgen. In t-shirts en met zonnebrillen op, vonden wij alles prima. De zon scheen, gezellig fietsend met klasgenoten, die veelal goede vrienden zijn geworden. Na een korte uitleg over biodiversiteit, verder op de fiets. De eerste stop was bij Stadshoeve de Tuin. Hier kunnen mensen vanaf €10,- per jaar een grote bak huren. Deze bakken lenen zich voor het verbouwen van groenten en fruit. Bloemen mogen uiteraard ook.

Een korte rondleiding en een inspiratie ronde verder, stapten we wederom de fiets op. Een stukje verder fietsen nu. We stopten bij de Reitsetuin, een biodiversiteitstuin. We wandelden door de tuin, verbaasd over de grote verscheidenheid aan planten en dieren die er woonden. Enkelen bleven achter, hoge hakken lopen tenslotte niet fijn op een pad gemaakt van gesloopt beton.

We lieten de Reitsetuin achter ons en fietsten richting het Tivolipark, beter bekend als de Interpolis tuinen. Hier namen wij plaats op het gras, we waren vroeg. Genietend van de zon, al wachtende op de andere groepen. We sloten af met een heerlijke lunch. Met pina colada zonder alcohol en vers brood met onder andere een vreemde maar heerlijke humus dip. Wat we precies aten weten we nog steeds niet, maar het smaakte super.

We hebben een top middag gehad. Gezelligheid op de fiets, in de zon, dat maakt leren gemakkelijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s