Verse designinspiratie uit Milaan

Tekst Maud van de Wiel

Milaan eind april is het walhalla voor design lovers. Vanuit de hele wereld komen brands, fabrikanten, stylisten, journalisten en andere professionals of liefhebbers en masse naar de Italiaanse stad van mode en design. Hier worden de nieuwste producten en complete collecties gepresenteerd op de grootste vakbeurs ter wereld op het gebied van interieurontwerp: Salone del Mobile.

Jonge ontwerpers downtown

Maar eigenlijk is het jaarlijks groeiende downtown programma veel interessanter. Door de hele stad strijken op honderden locaties jonge ontwerpers en hippe merken neer die met innovatieve presentaties en installaties hun creativiteit tonen aan het publiek. Ieder jaar is het weer spannend welke wijk nu weer the place to be is!

Anja & Maud naar Milaan

Anja en Maud bezochten twee weken geleden de bruisende stad om contacten te leggen voor jullie met het werkveld en inspiratie op te doen op het gebied van living, food, leisure en lifestyle in het algemeen. In de trendy area Lambrate liepen we zelfs tweedejaars student Anke tegen het lijf!

We delen een aantal hoogtepunten met jullie. Als je nu al denkt, hier moet ik volgend jaar bij zijn: laat het ons dan weten. Milaan is vliegensvlug volgeboekt in deze periode! Samenvattend: fluor, fluor, fluor, koper, nog steeds eco, ambachtelijke foodconcepten, en revivals van oude klassiekers op een nieuwe manier.

De hoogtepunten uit Milaan

We spotten een aantal producten dat een bijzondere mix in zich had van oude klassiekers in een nieuwe tijd. Boven het dressoir van Boffi prijkte zelfs de titel f* the classics. Check ook de Milan hipsters die zo uit een jaren twintig film gelopen lijken te zijn!

Foto’s Maud van de Wiel – Rossana or Landi  en Fratelliboffi 

Fluor all over! In veel kleurkaarten is fluor te vinden, niet zoals in de jaren tachtig allemaal bij elkaar, maar 1 fluor gecombineerd met neutralen bijvoorbeeld. Het Nederlandse duo Scholten & Baijings zou je ondertussen wel autoriteit op het gebied van fluor kunnen noemen! Ze deden een indrukwekkend project voor Mini.

Foto’s: dezeen.com

Producten die een mix van Arabische en Westerse stijlelementen bevatten zijn nog steeds belangrijk.


Foto’s: Carwan Gallery en Maud van de Wiel Arabisch Praatje en Carwan Gallery

Het altijd strakke en cleane Vitra valt op door hun typerende styling dit jaar. Je zou het een beetje retro kitch kunnen noemen.

Foto’s: Maud van de Wiel

Ikea verrast met een enorm grote loods vol nieuwe producten van hun designcollectie PS. Ook de nieuwe productlijn van televisies wordt getoond. De hele stad hangt vol Ikea, je kunt er niet omheen. En eerlijk is eerlijk, ze hebben het weer eens supergoed gedaan!

Foto’s: Maud van de Wiel 

De lamp die bellen blaast van het Zweedse label Front was een van de juweeltjes in haar eenvoud!

Op het gebied van food gaat het nog steeds over conserveren, ambachtelijk en puur. Oja en het moet dan ook wel echt lekker smaken!

Foto’s: Maud van de Wiel

Een inmense stand van sodastream die een systeem hebben bedacht om petflessenafval tegen te gaan.

Foto’s: Maud van de Wiel

Behalve fluor is er ook wat aan de hand met koper. We zagen talloze voorbeelden in verlichting, meubels, objecten , etc.. Hier zie je twee voorbeelden van de koning van het koper Tom Dixon.


Foto’s: Maud van de Wiel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s