2e Domein Dialoog Dag – Total Transparancy

Tekst door: Daniëlle Derikx
Film door: Anke Dekkers en Imke de Korte

Afgelopen donderdag 5 april was het weer tijd voor het jaarlijkse netwerkevent van ILS: de Domein Dialoog Dag. Dit evenement was vorig jaar al een groot succes, maar dit jaar was de dynamiek, de inhoud en de netwerkmogelijkheid zo mogelijk nog beter. Elk jaar georganiseerd door alle 1e jaars studenten als opdracht binnen de Lifestyle factory.

Rond een uur of twee begon het al lekker vol te stromen. De professionals uit het werkveld werden hartelijk ontvangen met een kleurrijk welkomstdrankje en mochten daarna plaatsnemen in onze inspirerende open ruimte. Anja Sparidaans opende de middag met een sprankelend woord van welkom. Zoals Anja betaamd wist ze alle aanwezigen te enthousiasmeren over onze fantastische opleiding en vooral ook over de inzet van de studenten tijdens de organisatie van de dag. Daarna werd het woord overgedragen aan TWOTY winnaar Farid Tabarki.

Farid vertelde de professionals over zijn visie op radicale transparantie, een trend die op dit moment enorm in opkomst is. Het publiek werd meegenomen in de woordenstroom vol met duidelijke voorbeelden en manifestaties. Iedere sector werd even kort aangestipt zodat de impact van transparantie duidelijk naar voren kwam. In een half uurtje wist onze snelle gastdocent het verhaal over te brengen waar menig spreker een ruim uur over zou doen, de toon voor de middag was gezet.

Het programma ging verder in verschillende onderdelen. Een aantal van de delenemers konden zich verder laten inspireren over social media en de inzet in je organisatie in een lezing door, de aan ILS verbonden, social media expert Nina Hoek van Dijke. Zij schrijft o.a. voor Frankwatching en richt zich op met name jongerentrends.

Weer anderen namen deel aan de Meet & Greet met Farid Tabarki in de studio onder leiding van Inez Groen, schrijfster van het boek ‘Generatie Einstein’.

Verder waren er verschillende geheime kamers ingericht door de eerstejaars. In deze kamers werden de professionals bijvoorbeeld meegenomen in de het brein van een echte ILS’er. Of ze kregen meer inzicht in hun eigen persoonlijkheid door mee te doen aan een spelletje ‘over de streep’.

Aan het eind van de middag kwam iedereen weer bij elkaar om te genieten van een gezellige borrel. Er was een grote tafel vol met kaasjes, vleeswaren en lekkere broodjes. De professionals waren zichtbaar enthousiast over de inzichten die ze die middag hadden opgedaan. Overal in de ruimte kwamen er gesprekken op gang tussen studenten en het werkveld. Eén van de doelen van de DDD. Er zijn veel afspraken gemaakt voor opdrachten in relatie tot de Lifestyle Factory, stages, interviews en het Meester-Gezel programma. Zo werd de middag op een gezellige en informele manier afgesloten.

We kijken nu alweer uit naar de 3e Domein Dialoog Dag op 4 april 2013. U kunt deze datum natuurlijk ook vast vrijhouden in uw agenda! Ook kunt u meedenken met de inhoud en de opzet. Hiervoor kunt u contact opnemen met Natascha van de Meijdenberg via lifestylefactory@fontys.nl

Foto’s bekijken van de DDD 2012

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s