The Ultimate Lifestyle Challenge goes Paris!

Voor de kerstvakantie vond Lifestyleweek 2 weer plaats. Deze week staat elk jaar in het teken van ‘Durven en Grenzen verleggen’. Wij van I’mPOSSIBLE (red: Lifsteylecompany 2e jaar) kozen Parijs als decor van deze Lifestyleweek en zijn samen met 22 enthousiaste en stoere 1ste en 2de jaars studenten en een cool docententeam de uitdaging aangegaan om 2 dagen lang challenges op het gebied van Lifestyle uit te voeren in deze stad van de liefde.

Voordat we überhaupt naar Parijs konden vertrekken hadden we natuurlijk wel studenten nodig die The Ultimate Lifestyle Challenge (TULC) wilden aangaan. Zonder ook maar iets los te laten van de inhoud van ons concept en het programma waren er ruim 30 inschrijvingen voor de TULC. Deze studenten hebben 2 weken voor TULC de eerste challenge gehad: “Laat op een creatieve en karakteristieke wijze zien waarom jij met ons mee wilt op The Ultimate Lifestyle Challenge!” Respect voor deze studenten die geen idee hadden waar ze aan deel zouden nemen, wat hen te wachten stond en vooral waar ze naartoe zouden gaan. Uiteindelijk stonden er dinsdagochtend om half 8 22 enthousiaste studenten te wachten op station Tilburg om te starten aan de 1ste editie van TULC.

The big surprise!

Na een paspoort- en identiteitscontrole van de studenten en docenten moesten we helaas 1 student enorm teleurstellen en 1 student maakte zich als een gek naar huis om haar paspoort te gaan halen. Was dit al een challenge teveel voor hen of was het pure pech? Tot grote spijt hebben we Davy van Breugel  helaas moeten achterlaten in Tilburg. Maar wat bleek, er zat toch nog een echte TULC’er en Lifestyler in hem! Na het ophalen van zijn paspoort is Davy helemaal alleen met de TGV naar Parijs gekomen, wat een doorzetter!

Eenmaal in de bus was de spanning te snijden, waar zou TULC toch naartoe gaan. Als organisatie besloten we om de studenten een beetje voor te liegen en te vertellen dat we naar Antwerpen zouden gaan. Een enorm applaus en enthousiaste geluiden vulde de bus en we keken elkaar aan als organisatie en dachten: “Wat moet de reactie wel niet zijn als we vertellen dat we naar Parijs gaan!” Om alvast in de stemming te komen hebben de studenten een eerste Food challenge moeten doen, geblinddoekt verschillende ingrediënten proeven in een hobbelende bus, het blijft toch een spannend spelletje. Na een aantal fikse regenbuien, files en afleveringen van Sex and the City was het moment eindelijk aangebroken, even voorbij afslag Antwerpen Centrum had Lotte Eijkens een leuke mededeling. “We hebben toch besloten om door te rijden naar Parijs!” Er ging een extase van enthousiasme, gegil, geklap, geknuffel en verwondering door de bus. Geweldig om dit als organisatie te zien, voor ons een echte uitdaging want op deze manier hebben we de pre-exposure wel erg hoog gelegd.

Om de busreis nog een vleugje Lifestyle mee te geven moesten de studenten in groepjes een nieuw concept bedenken om het reisgenot te versterken in de bus en de verveling tegen te gaan. Bejaarden, kinderen, studenten en naar de costa reizende jongeren waren de 4 doelgroepen waarvoor ze een nieuw concept moesten bedenken. Vlak voor Parijs kregen ze 2 minuten om hun concept te presenteren aan de jury van docenten en de zeer kritische maar eerlijke en super gave buschauffeuse Charlotte. Uiteindelijk ging team geel (Jongeren op weg naar de costa’s) met de winst ervandoor met hun concept: A shot of love, party & relaxation!

Lets play TULC!

Aangekomen in Parijs begon meteen de eerste challenge. Studenten en docenten kregen een envelop en stadskaart mee met hierin de opdracht. Laat je inspireren door het arrondissement waar je naartoe moet en zorg voor een pop-up fashion show op Ile de la Cité. Stipt half 6 kwam groep geel al het plein op lopen om zich klaar te maken voor een pop-up fashion show. Zo volgden ook groep groen, rood en blauw met hun pop-up shows op het eilandje op de Seine Ile de la Cité.

Ondertussen was voor Ramon Stinges en Valerie van Rooi een geheel andere challenge aan de orde. Koken voor 30 personen op een 2pits gasstelletje. Na veel creatieve oplossingen en improvisatie is het hun uiteindelijk wel gelukt om 30 hongerige magen te vullen met een heerlijke macaroni.

De avond stond in het teken van het ontdekken van de stad in de groepjes, verzamelen onder de Eiffeltoren en het afstruinen van de Champs Elysee. Als organisatie besloten we het goede voorbeeld te nemen en op tijd terug naar het hostel om gezellig bij te kletsen en op tijd te gaan slapen. We hoorden de groepjes langzaam binnen druppelen en bovenburen die het iets te gezellig hadden met rotzooi schoppen. Kwart voor 2 ging plots de telefoon van Ramon. Daniëlle Derikx en Annemarie Nieuwdorp besloten er nog even een challenge in te gooien en te verdwalen in Parijs. Gelukkig stond Ramon meteen aangekleed naast zijn bed om de dames 2 straten verderop te gaan halen.

Down under, Bon Appetit!

Dag 2, lekker ontbijtje en stipt om kwart over 9 verzamelen in de patio van het hostel. Al lopend door het 15de arrondissement met ontzettend leuke winkeltjes waren we onderweg naar de riolen van Parijs. De studenten kregen nog de tijd om het marktje onder metrobaan te verkennen, Parijzenaren te interviewen voor hun beroepsproduct en inspiratie en coolhunts op te doen.

Al wandelend door de scherpe en koude wind die door Parijs heen raasde kwamen we uit bij een klein hutje langs de Seine waar je trappen afdaalde naar de riolen van Parijs. Helaas konden we geen Engelse rondleiding krijgen maar de stank was er niet minder om. Lopend over roosters waar het ontbijt van de Parijzenaren onder je doorstroomde werd je geconfronteerd met aroma’s die je neus normaal niet erg apprecieert. Sommige gezichten keken een beetje witjes, terwijl anderen met hun camera in de aanslag stonden om de volgende wc-beurt die langs kwam drijven te fotograferen.

En wat is na dit zeer prettige en frisse bezoek nu een typische laatste challenge om Parijs nog beter te leren kennen? Juist, een typische Franse lunch verzamelen, no budget en 60 minuten de tijd. We waren zeer benieuwd met wat de studenten zouden aankomen. Stipt 2 uur was iedereen netjes op tijd en had elk groepje van alles verzameld en gepresenteerd op een idyllisch bankje midden in Parijs. Sommige groepen hadden echt goed geluisterd naar de lunch cultuur van de Fransen. Sommige hadden het een en ander gekocht maar 2 groepjes waren toch echt zonder een cent uit te geven gekomen tot een typisch franse lunch.

Na 2 korte maar intensieve dagen TULC hebben de studenten maar ook docenten Parijs op een andere manier leren kennen dan de toeristen. Ze hebben Parijzenaren gesproken, zijn typische wijkjes ingetrokken en weten dat een baguette en croissant niet de enige lunchgerechten zijn. Wij als I’mPOSSIBLE zijn heel trots op wat de studenten allemaal in zeer korte tijd voor elkaar hebben gekregen. Maar ook zeker credits aan Inez Groen, Linda Hofman, Tessa Cramer en Nina Hoek van Dijke die zeer enthousiast hebben meegedaan met de studenten.

The Ultimate Lifestyle Challenge 2011 edition Paris was een groot succes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s