Studieboek ILS ’25 of the best Coolhunts’ is uit

Door: Anja Sparidaans
Deze week verschijnt het eerste eigen studieboek van International Lifestyle Studies. ‘Serious Trendwatching, 25 of the best Coolhunts’, is een publicatie van lector Trendwatching Carl Rohde. Dit boekje is bedoeld om studenten wegwijs te maken in zijn methodiek Coolhunting. Lifestyle-studenten Maartje Dries en Charlie Neijenhuis zijn verantwoordelijk voor de productie en voor de bijzondere vormgeving. Het hart van het boekje vormen de 25 beste voorbeelden van coole producten en diensten, gespot door Lifestyle-studenten en door studenten van de minor Trendwatching. Alle Lifestyle-studenten ontvangen dit boekje. Het is de bedoeling om jaarlijks een dergelijke publicatie uit te brengen.

Studenten Lifestyle werken tijdens het eerste jaar met de methodiek van hun lector Carl Rohde. Zijn methodiek ‘Coolhunten’ legt de basis voor een andere manier van kijken met het doel om studenten trendsensitief te maken. Concreet zoeken studenten elke vijf weken de meest coole voorbeelden bij diverse mentaliteitstrend waarmee het bureau van Carl Rohde www.scienceofthetime.com werkt. Zo komen belangrijke trends als duurzaamheid, urban nomads en experience economy aan de orde.

Inspireren

Carl Rohde selecteerde voor dit boekje de 25 meest coole voorbeelden, die de eerste lichting eerstejaars studenten en de studenten van de minor Trendwatching hebben gespot. Vooral hun analyse, de onderbouwing waarom een product/dienst cool is, is door hem sterk aangescherpt. Op deze manier wil Carl Rohde  studenten inspireren om nog meer uit hun coolhunts te halen.

Hier een preview van een aantal pagina’s uit het nieuwe boek.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s