De Dutch Design Week, vorig jaar als bezoeker, dit jaar als participant.

Door: Lisa Janssen

Waar vorig jaar de studenten en docenten van International Lifestyle Studies rondliepen als bezoekers, hadden zij dit jaar een eigen stand op de Dutch Design Week. En het bleef niet bij slechts een stand, ik organiseerde samen met 5 andere tweedejaars een trendtour door het Klokgebouw.

Om de trendtour inhoud te geven zijn er drie grote trends uitgewerkt: ‘Green Living’, oftewel duurzaamheid, een trend die steeds belangrijker wordt. Ook ’24/7′, onder Lifestyle studenten beter bekend als ‘Urban Nomads’, het constante reizen en werken, werd onder de loep genomen. Daarnaast werd de trend ‘Authentic Experiences’, de vraag naar meer authenticiteit, uitgewerkt. Samen met een aantal docenten werd de tour samengesteld, bestaande uit de meest innoverende en trend gerelateerde stands in het Klokgebouw.

Het samenstellen van de tour was al ontzettend leuk. We hebben elke stand bezocht en met alle designers gesproken om zo het idee en de gedachte te achterhalen. Na al het voorbereidende werk, van trends uitwerken tot de route van de tour samenstellen en van het programmaboekje vormgeven tot het vervoeren van Fatboys om de stand aan te kleden, konden we eindelijk beginnen! Van 24 oktober maandag t/m vrijdag 28 oktober hebben we iedere dag, om 12.00 uur en om 15.00 uur, een trendtour gegeven van 45 minuten. Bezoekers konden zich inschrijven bij de stand en uiteindelijk werd er, met een groep van maximaal 15 deelnemers, de tour gelopen. De ene tour was drukker dan de andere, maar met vele vragen.

Naast het begeleiden van de tour hebben we voornamelijk de opleiding gepromoot. Er waren ontzettend veel mensen met interesse naar de opleiding en we hebben ieder van hun enthousiast te woord gestaan. Er zijn mooie contacten uit voort gekomen, zelfs een eventuele samenwerking met een andere opleiding (maar dat blijft een verrassing!).

Kortom, we hebben een geweldige week achter de rug! Het organiseren van de Dutch Design Week vond ik al een geweldige ervaring. Als ware coolhunters gingen we aan de slag, met designers praten over achterliggende gedachtes en dit koppelen met huidige trends. Ik vond het vooral gaaf om zelf te zien hoe de trend ‘authenticiteit’ in veel producten terug kwam. Daarnaast was het natuurlijk een super ervaring om bezoekers rond te leiden en hen te vertellen over wat ik zo graag doe.

Ik hoop dat er volgend jaar weer een dergelijke opdracht komt voor de -dan- tweedejaars studenten van ILS. Maar voor nu blijf ik nog even nagenieten van deze super week.
Want kom op, we stonden op de Dutch Design Week met een opleiding van net één jaar! Iets om trots op te zijn dus!

Advertenties

2 Reacties op “De Dutch Design Week, vorig jaar als bezoeker, dit jaar als participant.

  1. Pingback: Dutch Design Week blog « spoenck. by Lisa

  2. Pingback: Een kinderdroom die uitkomt, TV presentatrice bij Brabant Vandaag | International Lifestyle Studies Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s