Een dag werken met Danie Bles, the Mix & Match show.

Mode en uiterlijk zijn twee belangrijke onderdelen van het leven van een Lifestyle student en professional.  International Lifestyle Studies leidt studenten niet op tot stylist, maar het kan wel een belangrijk onderdeel van je werkgebied zijn. Eerstejaars student Julie, geeft ons een kijkje in de keuken als stylist van fashionicoon Danie Bles.

Door: Julie Henrar

Een keer in de zoveel tijd word ik benaderd door Danie Bles om haar te helpen. Ditmaal mocht ik aan de slag met de Mix & Match show. In deze shows toont Danie de must haves van het aankomende seizoen. De must have van deze winter is bont. Ook de kleuren oker geel, donker groen, donker blauw paars en rood komen veel voorbij. Er wordt bij zo’n show altijd flink uitgepakt met champagne, promo girls, cupcakes, sushi en nog veel meer

14 september, Miele hoofdkantoor Vianen
De eerste dag van de Mix and Match show. Danie en haar team waren best zenuwachtig. De dag startte om half 11 ’s ochtends met een generale repetitie. En zoals dat bij generale repetities nog mag, ging er van alles mis. Er werden vooral kleding setjes door elkaar gehaald.

Gelukkig, ging het bij de echte show perfect. De modellen kwamen op tijd op, ondanks dat we slechts 40 seconden hadden voor de styling. Alles ging zonder misstappen. Danie was daarom ook heel erg tevreden.

15 september, Miele hoofdkantoor Vianen.

Danie was vandaag jarig. Toen we aankwamen stonden er 6 taarten klaar, dus een leuk begin van de dag. Ze was wel wat zenuwachtiger dan normaal want vandaag was de VIP dag.

Al haar beste vriendinnen, vrienden, familie en genodigde BN’ers waren aanwezig.

Waaronder Sylvie van der Vaart, Leontine Borsato en Nikkie Plessen. Vooraf aan de show was er een exclusief diner. Aan het eind van de Mix & Match show kregen de BN’ers een goed gevulde goodie bag mee naar huis waar onder andere een geurkaars van Ralph Lauren in zat, Filippa K shirtjes, MOU boots en nog veel meer.

Om de verjaardag van Danie te vieren sloten we de dag af met  5 meiden en heerlijke champagne.

 16 september, Miele hoofdkantoor Vianen.

The last day of the show… De laatste dag was heel relaxt, iedereen had wel een beetje door hoe alles in zijn werk ging en waren daardoor ook niet zo gestrest als eerst.

Wat doe je nou precies als stylist? En wat heb ik geleerd van Danie?

–        Schoenen afplakken. Schoenen worden bijna altijd geleend van winkels. Schoenen moeten afgeplakt worden zodat ze daarna nog verkocht kunnen worden. Dit doe je als volgt: eerst zachte tape over de schoen doen en daarna Duck tape, er omheen knippen zodat je van de buitenkant niks kunt zien.

–        Fournituren tasje bij hebben. Je moet altijd een fournituren tas bij je hebben als er een draadje losspringt of  als iets niet goed past dan moet je het juiste gereedschap hebben om het op te lossen.

–        Ook kleding wordt vaak geleend. Dus je moet goed contact met winkels houden en afspraken maken wanneer kleding geretourneerd wordt. Als iets gekreukt, vies of kapot is dan los je dat eerst van te voren op.

–        Hard werken. Het is geen baantje van 8-6 je werkt vaak langer door en er komen vaak klusjes tussen.

–        Op tijd komen. Om een professionele uitstraling te geven aan je klant moet je op tijd zijn bij shoots en opdrachten.

Ik zal nooit vergeten wat Danie zei: “Als je een goede stylist wil worden, dan moet je er echt voor gaan. Harder dan hard werken, veel uren maken en vooral de juiste contacten leggen”.

Een mooi doel, vind je niet?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s