Londen Coolhunt

De vijf beste ILS Coolhunters zijn afgelopen week met Carl Rohde en Thomas Spronk naar Londen gegaan om hun kwaliteiten in de praktijk te testen. Lees hier hun reisverslag.

Afgelopen donderdag ging voor iedereen vroeg de wekker. Om half 9 verzamelden we op Eindhoven Airport en na een voorspoedige vlucht zette we voet aan Britse bodem. Welcome to London!

Na onze spullen afgezet te hebben in het hostel, was het tijd voor een broodje en was daar ook de meeting met Carl Rohde. Na de kennismaking kwamen de plattegronden op tafel en werd de route uitgestippeld richting Spittalfield Market en Brick Lane.

Spittalfield Market is een brocante/vintage markt die uitloopt in Brick Lane. In Brick Lane zijn de ultieme hipsters van London gevestigd, kortom een edgy en bruisende buurt van vintage tot conceptstore’s. De drang naar de authentieke waarden was erg groot in deze buurt alsof de Engelsen liever terug kijken naar vroeger in plaats van vooruit willen denken in de toekomst.

Na een hapje gegeten te hebben konden we het niet laten om ook even te proeven van London als nieuwe modehoofdstad, en dus zetten we koers naar Oxford Street om daar even aan speedshopping te doen!

In plaats van een lekker Engels ontbijt begon de volgende ochtend simpelweg met een boterham met jam en een kommetje soppige cornflakes. Kortom, het hostel kon echt wel een conceptversterking gebruiken!

Het regende ‘cats and dogs’ waardoor onze eerste bestemming naar Islignton letterlijk in het water viel. Vandaar dat we besloten om naar de overdekte shoppingmall  in Cannery Wharf te gaan.

Canary Wharf is de ultieme stress society maar waar wel plaats is voor welness en gezondheid.  Ondergedompeld te zijn in de luxe manier van leven besloten we om de tegenpool op te zoeken, namelijk Hackney.

Een gebied waarin de onderkant van de samenleving elke dag (over)leeft en waar het straatbeeld erg somber is. Maar Hackney heeft ook heel veel potentieel en kan mits de juiste hulp zelfs over een jaar of 5 het nieuwe Brick Lane zijn.

Een goed voorbeeld van deze ontwikkeling is Dalston.  Dit gebied is ‘booming’ geworden door de vele kunstenaars en artiesten die zich hier in de loop der jaren gevestigd hebben. Maar raakt nu langzaam maar zeker over het hoogtepunt heen en ontwikkeld zich tot een hip gebied zoals we ook al eerder tegen gekomen zijn in Bricklane.

Tot slot besloten we een stop te maken in Camden  met de welbekende Camden Markets. Een gebied met een mix van Oosterse invloeden en alternatieve kunst. Om daarna af te zakken naar Covent Garden om daar te genieten van een welverdiende maaltijd en de nodige rust voor onze voeten. Want we hebben een heleboel kilometers gemaakt, ontzettend veel indrukken opgedaan, Londen streetstyle vastgelegd en het vooral ook ontzettend gezellig gehad.

Maar Londen is nog zo veel meer dan wat wij hebben kunnen ontdekken omdat we er simpelweg gewoon niet aan toegekomen zijn. Carl heeft ons mee op sleeptouw genomen en ons erg veel geleerd over trendwatchen, en wij hebben op onze beurt Carl mee mogen nemen naar de gebieden zoals Bricklane en Spittalfield Market. En het belangrijkste is dat wij dankzij alle input van Carl zijn in gaan zien dat coolhunten en trendwatchen veel meer is dan iets ‘cools’ en ‘hips’ ontdekken.

We besloten om onze trip af te sluiten met een heerlijk luxe ontbijt in het zonnetje in Spittalfield om vervolgens koers te zetten richting het vliegveld. En onze vlucht halen bleek topsport van het hoogste niveau te zijn. Want ILS zou ILS niet zijn zonder op te vallen. En dan pakken we het graag ook groots aan! Het voor elkaar krijgen om bijvoorbeeld een heel vliegtuig op te houden, ja..dat is ons dus gewoon gelukt… duidelijk een ‘Denk groter’ momentje. Onze excuses voor het ongemak aan en de 15 min vertraging al onze medepassagiers…oeps! Waarna, en ja nu komt het, we uiteindelijk maar met 4 vertrokken zijn in plaats van met 6 personen.We hebben het in ieder geval groots aangepakt en hebben nu wel een heel bijzonder verhaal om mee thuis te komen en met jullie te delen tijdens de barbecue.

Bye, bye London

Cheers,

Renee de Bruin, Maartje Dries, Pien Geerlings, Chantal Pasker en Rosanne Steensma

Advertenties

Een Reactie op “Londen Coolhunt

  1. Pingback: LONDON « Meet up with Renée

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s