De Tien Coolhunters

Door Thomas Spronk.

Augustus is een beetje een vreemde maand. De ultieme vakantiemaand (lees: zonder regen….). Normaal gesproken de periode waarin eenieder de tussenbalans opmaakt. Voor de een is het de start van een nieuw avontuur, voor de ander wordt het een herhaling van zetten en voorbereiden op het tweede jaar.

Voor mij stond in het afgelopen jaar een woord centraal: Coolhunting. Het is op dit blog al vaker behandeld, maar in het kort komt het neer op een andere kijk op de wereld; mentaliteitstrends herkennen en destilleren uit de meest inspirerende voorbeelden. Op het moment van schrijven is Carl Rohde met veel plezier de beste voorbeelden van het afgelopen jaar aan het bekijken. Die postings willen wij de (vaste) lezers van dit blog niet onthouden. Let wel: dit is mijn selectie als begeleider van het project en deze is gemaakt voor het afnemen van de assesments. Als ik onverhoopt een ‘hoog cijfer’ heb overgeslagen dan is dat niet bewust. Laat ik voorop stellen dat we in zeer korte tijd een goede community met Coolhunters hebben opgebouwd en dat maakt me vooral trots.

Without further ado…..

1. Maartje Dries. Schreef het afgelopen jaar prachtige postings bij de verschillende trends, waarbij vooral de originaliteit en vindingrijkheid er uit springt. Met als echte pareltjes de posts ‘Before I die’ en ‘Rubbish Hotel’. Uitstekend!

2. Neeltje Ploegmakers. Het hele jaar door een steady coolhunter, met een goed gevoel voor praktische apps. Neeltje spot de applicaties die wij de komende jaren allemaal gebruiken. En dat is knap.

3. Rosanne Steensma. Had moeite met het vinden van haar draai, maar heeft dat gedurende het jaar meer dan goed gemaakt! Vooral de posting ‘Energy Saving’ getuigt van goed inzicht. En ook haar laatste observaties zijn de moeite waard, het kost me steeds meer tijd om ze te lezen….

4. Pien Geerlings: Startte samen met Cecile Cremer haar eigen fashionblog maar dat leidde niet tot minder goede ‘reguliere’ coolhuntpostings. Integendeel, ze slaagde er zonder uitzondering in om me te verrassen met originele observaties.

5. Renee de Bruin. Blogt met een ongeremd, aanstekelijk enthousiasme en werd daarvoor beloond met het hoogste cijfer mogelijk. Vooral het volume van posten en de lengte van haar postings is ongekend.

6. Chantal Pasker. Maakte dit jaar vanaf het begin mooie uitgebreide postings, niet in de laatste plaats zo goed omdat het op een fijn vormgegeven blog werd gepost.

7.  Anke Dekkers: Mooie voorbeelden op een uitstekend vormgegeven blog, dat leest erg prettig. Wisselde tussentijds van wordpress naar tumblr, maar met twee links mag dat de pret niet drukken.

8. Charlie Neijenhuis. Aparte, eigenzinnige manier van bloggen. Heeft een goed oog voor wat zij leuk vindt en deelt dat op een uitnodigende manier met haar volgers. Ook het vermelden waard: het gaat vaak om zelf gespotte observaties, uit het straatbeeld.

9. Bernie van Hegelsom. Van Bernie heb ik het afgelopen jaar de meeste uiteenlopende postings gelezen, waarbij vooral haar oog voor techniek erg goed was. Wel eens gehoord van de ‘Brain Back-Up’?

10. Danielle Derikx:  Het hele jaar door mooie postings, naar mijn weten maar 1 deadline gemist. En dat is zeker het vermelden waard!

Dit waren wat mij betreft de beste tien Coolhunters van het eerste jaar van International Lifestyle Studies. Maar dit is lang niet alles. Binnenkort is er nog veel meer van ILS (inclusief Minor) online te vinden, dan op de website van Science of the Time. En daarmee is de koek nog niet op! De top-5 Coolhunters mogen van 25 t/m 27 augustus mee naar London voor een intensieve Coolhunttweedaagse, alwaar wij materiaal zullen vinden (yes, we can) om de nieuwe studenten van cohort 2011 mee te inspireren. Gefeliciteerd!

Last but not least: geniet van jullie laatste weken vakantie. Ik zie jullie Coolhuntfoto’s graag verschijnen!

Advertenties

4 Reacties op “De Tien Coolhunters

  1. Waar veel opleidingen vaak bezig zijn om zoveel mogelijk studenten met minimaal een 6 binnen de opleiding te houden en daar de meeste energie in steken, verkeren wij als Fontys ILS in de omstandigheden dat we onze “toppers van nu en voor later” voortdurend extra kunnen prikkelen om nog beter te worden!!! Da’s pas COOL! Live and Learn in London!

  2. Proficiat allemaal met deze mooie prestatie.
    Geniet van jullie welverdiende weekend. SUPER LEUK!
    Ik zie de coolhunts van London graag tegemoet.

    Paulien Geerlings

  3. Pingback: London Coolhunt | International Lifestyle Studies Blog

  4. Pingback: LONDON « Meet up with Renée

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s