Studenten Fontys Lifestyle winnen twee Staples Awards

Studenten van Fontys International Lifestyle Studies hebben twee van de drie uitgereikte Awards gewonnen met hun concepten om de Duitse kantoorgigant Staples ‘cooler’ te maken.  Na maanden hard werken, gingen ze gisteren naar huis met cheques van respectievelijk €2000,- en €1000,-. “Deze twee concepten sprongen eruit door de originaliteit en innovativiteit”, aldus Andreas Reuter, directeur Retail Germany bij Staples.

Afgelopen twee maanden hebben propedeuse-studenten van International Lifestyle Studies en derde- en vierdejaars-studenten van Marketing Management gestreden om drie Staples Awards. De opdracht was om het bestaande retailconcept van Staples in Duitsland te versterken met ‘einfach easy’ als uitgangspunt. Bovendien moesten studenten zich baseren op nieuwe ontwikkelingen in de samenleving, zoals trendwatcher anex Fontys-lector Carl Rohde die signaleert tijdens zijn doorlopend internationaal coolhunt-onderzoek. Studenten kregen ook input voor dit project door een kijkje te gaan nemen bij één van de vestigingen van het bedrijf in Dortmund.

Einfach Personal

Met ‘Einfach Personal’ scoorde de groep van Vera Lenssinck, Renée Quekel en Mauri Spooren een tweede plaats. Via een StAPPle (een APP) krijgt de klant via persoonlijke instellingen naast boodschappen, routings en betalingsopties- op maat ook persoonlijke led-begeleiding mee tijdens het winkelen. “Een zeer mooi voorbeeld waarin ingespeeld wordt op, einfach easy en op de trends Experience Economy en Functional Fun”, aldus Jochen Weber, directeur Merchandising bij Staples.

Pitstop

Het concept ‘Pitstop’ van de studenten Daniëlle Derikx, Stijn van Arendonk, Maartje van Empel, Neeltje Ploegmakers en Raquel Bosch-Kocken triggerde de jury sterk. Pitstop rekt de slogan ‘Office Solution’ van Staples verder op door ook werkplekken en rustmomenten te creëren voor de groeiende groep freelancers. Die kunnen daar tussen de opdrachten door even bijtanken en gebruik maken van de flexibele werkplekken. Studenten maakten slim gebruik van de ligging van de Staples-vestigingen aan de rand van de stad en dicht bij uitvalswegen. “Een innovatief concept dat het beste inspeelt op de trend Stress Society”, aldus de jury.

Trots

De winnende studenten zijn blij met de prijs. ”Wij vinden het super dat we met twee groepen de prijzen hebben weten te bemachtigen en we hebben er veel van geleerd,” aldus Lifestyle-student Reneé Quekel.  

Naast twee directieleden van Staples, Jochen Weber en Andreas Reuter, zaten ook trendwatcher en Fontys-lector Carl Rohde en Sabien Duetz (tot voor kort werkzaam bij Hema) in de jury. Duetz: “Ik vind dat de studenten heel trots mogen zijn dat ze zover zijn gekomen. Deze ideeën sprongen er echt uit wat innovativiteit en originaliteit betreft.”

Mentaliteitstrends

Studenten van International Lifestyle Studies leren tijdens hun studie vernieuwende concepten te bedenken op basis van mentaliteitstrends. De opleiding werkt daartoe met lector en trendwatcher van het jaar Carl Rohde. Studenten Lifestyle doen al volop opdrachten voor het bedrijfsleven, maar Staples is de eerste grote internationale opdracht.

Staples onderstreept de meerwaarde van samenwerking van het bedrijfsleven en Lifestyle-studenten.” Ik ben blij verrast over alle creativiteit en enthousiasme wat ik hier gezien heb.

Ook ik neem een aantal ideeën mee naar Canada. We zijn in Canada bezig meerdere conceptstores te bouwen en deze bijeenkomst heeft me weer verder geïnspireerd” aldus directeur  Staples Global, die speciaal voor dit project uit Canada overkwam.

Advertenties

Een Reactie op “Studenten Fontys Lifestyle winnen twee Staples Awards

  1. Pingback: Opdrachten voor het werkveld: erg belangrijk voor je toekomst! | International Lifestyle Studies Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s