Ouders op bezoek bij ILS

Afgelopen dinsdag was het zover: ‘Parents meets ILS’. Een avond waarin ouders 2,5 uur via workshops en interactieve colleges inzicht kregen in waar hun zoon of dochter het afgelopen studiejaar allemaal mee bezig is geweest. Anouk en Jesse, twee studenten van ILS, hebben een paar maanden geleden het initiatief opgepakt om een avond te organiseren waarbij ouders betrokken worden bij wat ILS nu eigenlijk inhoudelijk is en wat er dagelijks zoal geleerd en verwerkt wordt.

Meer dan 40 mensen, werden verwelkomd. Ouders alleen of soms ook samen met de studerende zoon of dochter wilden wel eens een kijkje nemen in het ILS-gebeuren. Na binnenkomst met koffie en thee volgde de speeddate-ronde en een inleiding van Anja Sparidaans, teamleider ILS,  die inging op de resultaten en activiteiten tot zover.

Maud van deWiel,was vervolgens aan het woord met haar sessie beelddenken. Maud: “Studenten van ILS moeten zich de vaardigheid eigen maken om niet alleen in woordtaal maar ook in beeldtaal te kunnen denken. De maatschappij wordt steeds beeldender en om concepten uit te leggen moeten we in beeld kunnen spreken.”  Om te illustreren hoe zij studenten naar beeld laat kijken passeerden een hoeveelheid aan beeld de revue waarbij uitstel van smaak en het inspelen op dat wat de doelgroep als emotie ervaart de kern was.

Na Maud was Thomas Spronk aan de beurt die de ouders een lesje coolhunting gaf zoals hij ook ieder leerarrangement bij de studenten doet. Even werden de ouders deel van het internationale programma coolhunting van Sciense of the Times waar de ILS studenten het afgelopen jaar aan hebben deelgenomen. Als thema hadhij gekozen voor de urban nomads. De nieuwe stedelijke nomaden die als mentaliteit hebben dat ze overal willen werken op ieder moment, maar ook graag geïnspireerd willen worden. Met veel voorbeelden van coolhunts van o.a. de ILS studenten zette hij zijn verhaal kracht bij.

“Tijd om het gebouw eens te doorlopen” hadden Jessie en Anouk vervolgens in gedachte. Alle ouders moesten in de benen om via een wandeling door het gebouw de verschillende ruimtes waar hun kinderen les hebben of aan het werk zijn te zien. De collegezaal, conceptingrooms, leslokalen, lounge en factory werden met enthousiasme door Anouk en Jessie tentoongesteld. “Hier is het waar het allemaal gebeurd” vertelden ze de ouders, waarna ze ze weer meenamen naar een nieuwe ruimte.

De workshop mindmappen in de factory gaf weer een heel andere dynamiek. Na uitleg van Christianne Heselmans gingen ouders aan de slag om een mindmap te maken rondom het thema lifestyle. Wetende dat de bospaadjes die niet vaak bewandeld worden interessant zijn werd vooral daarnaar op zoek gegaan. In een korte tijd ontstond naast discussie ook weer meer inzicht in Lifestyle Studies.

Al met al, een geslaagde avond waar wij als ILS zeker gevolg aan willen geven om op deze manier ook de oudersvan de kinderente betrekken bij deze studie. En wat is een mooier compliment dan wat  een ouder zei aan het eindvan de avond: “ik zou deze studie zelf ook wel willen volgen”

Advertenties

Een Reactie op “Ouders op bezoek bij ILS

  1. Wat was het leuk om eens een keertje een kijkje te nemen in de keuken van de ILS opleiding, zeker voor herhaling vatbaar. Tonny Stinges

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s