ILS goes Berlin 2011

Door: Cecile Cremer & Pien Geerlings

Na afsluiting van het laatste sector blok, was het tijd voor een ontspanning, vermaak en inspiratie. Vandaar dat er een trip naar de culture hoofdstad van Europa was gepland: Berlijn.

Na een intensieve voorbereiding  was het maandag 30 mei tijd om te vertrekken. In alle vroegte stonden ruim 50 ILS studenten (de andere gingen naar Gent en Amsterdam) op station Tilburg, klaar voor vertrek. Na een lange rit arriveerden we tegen een uur of zes in Berlijn.

Als eerste hebben we lekker rustig aangedaan in de biergarten van het hostel met pizza’s en een drankje. De avond werd besloten met een drankje in de hippe wijk Prenzlauerberg.

 

Dinsdagochtend werd er in alle vroegte vertrokken voor de een fat tire bike tour. Een fietstour die ons langs alle inspirerende en belangrijke bezienswaardigheden van de stad leiden. Zoals natuurlijk; “de Berlijnse muur”, “checkpoint Charlie”, “de Brandenburgertor” enzovoort. Het vaste programma eindigde met een bezoek aan het Joods Historisch Museum, niet alleen een belangrijk museum over de geschiedenis van Duitsland, maar ook een architectonisch hoogstandje.

De rest van de avond was vrij in te vullen. De meeste studenten hebben een van de hippe clubs die Berlijn rijk is uitgezocht om een hapje te eten, lekker te loungen en te genieten van het mooie Berlijn.

 

De woensdagmiddag was voor iedereen vrij in te vullen. Tijd om te shoppen, hippe wijkjes en bezienswaardigheden te bezoeken. Kortom, te genieten van alle mooie dingen die Berlijn te bieden heeft. Het avondprogramma bestond uit het bezoeken van DMY, International Design Festival Berlin 2011. Een festival waar jonge designers van over de hele wereld de mogelijkheid kregen om hun werk aan het publiek te tonen. Een zeer inspirerend event, waar we onze ogen uitgekeken hebben.

Als afsluiter van deze geweldig reis zijn we met de hele groep een drankje gaan doen in een van de hipste clubs van Berlijn; Week-end. Een club op de 12de verdieping, die een prachtig uitzicht biedt over heel Berlijn.

Na een gezellige avond, werden de koffers gepakt en zijn wij in alle vroegte donderdag weer vertrokken richting Tilburg. Een inspirerende reis die zeker voor herhaling vatbaar is!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s