Our Common Future 2.0

Door: Els Dragt, Docent trends & research

In de Eusebiuskerk in Arnhem kwamen op 20 mei 1000 mensen samen. Niet om een preek aan te horen, maar om uit te wisselen over een duurzame toekomst: Our Common Future.

De aanleiding
In 1987 verscheen het Brundtland Rapport over ‘Our Common Future’. Dit rapport identificeerde toenmalige duurzaamheidthema’s en bood een inspirerende visie op de toekomst. De visie die 25 jaar geleden is neergezet, is echter niet meer van deze tijd. De toekomst vraagt om vernieuwend en inspirerend denken. Daarom is anno 2011 wederom een ‘Our Common Future’-project op poten gezet. Tijdens de conferentie op 20 mei wordt het resultaat gepresenteerd van ruim een half jaar werken aan een inspirerende visie op de maatschappij van morgen.

De trends
Een overview van de trends van de toekomst wordt gepresenteerd door. trendwatcher Adjiedj Bakas onder de noemer Shift Happens. Zijn presentatie zit boordevol filmpjes en toekomstbeelden. Een breed scala aan ontwikkelingen komt voorbij zoals slowbalisering, de generatieclash, compassionate capitalism, freelance religieus zijn en vertical farming. Zijn insteek is positief. Verandering is volgens Adjiedj van alle tijden dus verzet je er niet tegen en kijk waar de kansen liggen.

Het boek
De visie op de gezamenlijke duurzame toekomst waar honderden mensen belangeloos aan meewerkten is samengevat in een inspiratieboek: Duurzaam Denken Doen. Het gaat in op 19 actuele thema’s zoals Zorg, Werk, Voeding, Leren en Wonen. Thema’s die bij International Lifestyle Studies ook veelvuldig aan bod komen en de kwaliteit van leven van mensen beïnvloeden. De inhoud van dit boek gaan we dan ook zeker meenemen in ons lesprogramma!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s