Expertmeeting Trendonderzoek

Fontys International Lifestyle Studies organiseert in elk eerstejaars lesblok een expertmeeting. Hierbij delen experts uit een lifestylesector of vakgebied hun kennis en ervaring met Lifestyle studenten. De expertmeeting in april had als thema ‘trendonderzoek’.

Wat gebeurt er tijdens zo’n expertmeeting?

Zes trendprofessionals, 1 visualiser en 100 eerstejaars Lifestyle-studenten verzamelen zich in hogeschoolcafe Proost om in een informele setting elkaar te bestoken met vragen.

Experts komen van heinde en verre en uit verschillende bedrijfstakken om hun ervaringen met studenten te delen en zich te laten inspireren door hen. De vragen vliegen hen om de oren: ‘Kun je eigenlijk wel leren om trends te spotten of moet je dat in je hebben?’ ‘Welke bladen leest u eigenlijk allemaal om op de hoogte te blijven?’ ‘Wat is uw methode om alle informatie te archiveren?’

Omdat studenten op dat moment bezig zijn met een trendonderzoek in de sector Food kunnen ze direct experts om hun mening en feedback vragen. Conceptversies worden besproken, trendrichtingen getoetst en bladerend door al het visuele materiaal van de trendexperts krijgen studenten nieuwe ideeen om trends te visualiseren.

Maar eigenlijk is deze hele tekst overbodig want de expertmeeting hebben we vast laten leggen door een visualiser in 1 beeld.

.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s