Staples Part II: Het bezoek

Nadat twee weken geleden met een inspirerende lezing het fundament onder het Staples project werd gelegd, begon het tijd te worden om te doen waar een toekomstig concepter voor leeft: bezoek op locatie. Gewapend met pen, papier en camera verzamelden de studenten in alle vroegte in Tilburg, waar een bus klaar stond om hen naar Dortmund te brengen. Via Eindhoven, waar ook de conculega’s van Marketing Management klaar stonden om op te stappen. Doel van vandaag: ontleedt de winkel van Staples, die van de concurrent en bezoek een aantal andere inspirerende stores.

Naar goed Duits gebruik werden we, eenmaal aangekomen in Dortmund, hartelijk ontvangen door een delegatie van het managementteam, die voor deze gelegenheid speciaal was afgereisd vanuit Hamburg. De opzet bleek als volgt: in anderhalf uur zoveel mogelijk indrukken vastleggen in deze grote, standaard vestiging van Staples, en een sneaky tour door Berlet – een Duitse versie van Expert – om te kijken hoe de concurrent het doet.

Hierin stonden de future concepters niet alleen. HEMA-guru  Sabien Duetz was speciaal voor deze gelegenheid vanuit Amsterdam afgereisd om het project te begeleiden, en haar blik te werpen op de verlichting, inrichting, stellages en actiegerichte presentaties.
Verder perfect begeleid door Jochen, Alexander en Michael van Staples werd de winkel verder gestript. De lunch liet vervolgens even op zich wachten, maar het wachten werd meer dan beloond. Volle schalen belegde sandwiches gingen rond door de bus, terwijl we inmiddels koers zetten naar Essen. Daar aangekomen liet Sabien ons in de gloednieuwe HEMA zien hoe zij daar in de winkelinrichting kleine verhaaltjes proberen te vertellen, met fun en functie in het achterhoofd.

Enkele megamalls in het centrum van Essen werden aangedaan, om vervolgens moe en vol met indrukken door de plaatselijke plensbui richting bus te trekken. Extra dank gaat uit naar opdrachtgever Staples Duitsland, alles was tot in de puntjes geregeld. Ook Sabien Duetz bedankt voor de inspirerende sessies, op naar de presentatie van 22 juni!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s