Kopenhagen

Eind maart zijn we met een groepje docenten afgereisd naar de Deense hoofdstad om te zien of er samenwerkingsmogelijkheden zijn tussen KEA (Copenhagen School of Design and Technology) en Fontys ACI. We hebben kennis gemaakt met het instituut én de stad en zijn enthousiast geworden!

Kopenhagen is een Europese wereldstad met minimalistische allure. Het is een bijzonder prettige en overzichtelijke stad vol jonge mensen en met veel aandacht voor design en creativiteit. Haast zonder uitzondering heeft iedere horeca-gelegenheid, winkel of openbaar gebouw een moderne uitstraling. Niet te vergelijken met Parijs of Barcelona bijvoorbeeld. Dit maakt het meteen voor ons ILS-ers een razend interessante stad. De basis van design zoals we dat nu kennen ligt voor een belangrijk deel in Scandinavië. De geometrische esthetiek bepaalt het straatbeeld en de bewoners van de stad.

Het openbaar vervoer is perfect georganiseerd, maar ook voor de doorgewinterde fietser is Kopenhagen super. overal fietspaden en driedubbele fietssloten zijn niet nodig, een simpel cijferslotje voldoet 🙂 Voor studenten een fantastische plek om korter of langer te verblijven (lees: we zijn nu al jaloers op jullie).

KEA is een opleidingsinstituut met veel verschillende onderwijsprogramma’s op het gebied van design en technologie. Dat gaat van programmeren tot marketing en van fashion design tot conceptontwikkeling. We hebben met mensen van verschillende opleidingen gesproken en er is duidelijk overlap tussen een aantal opleidingen en ILS. Het systeem in Kopenhagen zit iets anders in elkaar dan hier. Ze werken met een tweejarig basisprogramma, vervolgens kun je een zogeheten top-up programma volgen van anderhalf jaar waarin je een specialisatie doet.                                                                                                                                                     

Wat zijn nu concreet de mogelijkheden? Dat gaan we intern nog grondig bekijken. In de toekomst kan een volwaardig exchange of summer school semester tot de mogelijkheden behoren. Op de korte termijn zou een intensief programma van bijvoorbeeld twee weken georganiseerd kunnen worden. Kortom: to be continued…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s