Grote internationale opdracht voor Lifestylestudenten

Afgelopen maandag hebben 35 studenten van International Lifestylestudies een opdracht ontvangen van het Duitse bedrijf Staples. Niet hun eerste internationale opdracht, want er wordt immers ook gewerkt aan het internationale coolhuntprogramma, maar wel een heel direct op korte termijn zichtbare concepting opdracht.

Vraag van Staples is om het concept te versterken van hun winkels in Duitsland op basis van de trends die lector Carl Rohde hen heeft aangeraden. Bij een druk bezochte kick off (uiteraard) met roze koeken (lekker Hollands) en Muffins, legden de twee Staples directieleden Jochen Weber (Merchandising) en Andreas Reuter (Retail Germany) uit wat ze graag van onze studenten willen:

Een verbetering van het bestaande retailconcept in relatie tot de nieuwe ontwikkelingen in de samenleving. Carl Rohde ging hier dieper op in en liet de trends Urban Nomads, Stress society, Experience economy en Functional Fun zien.  Met deze 4 trends samen, en uiteraard de belangrijke ontwikkeling van duurzaamheid, versterken de studenten het bestaande retailconcept van Staples, waarbij ‘einfach easy’ uitgangspunt is.

De studenten zijn enthousiast, geen wonder want het is ook een wedstrijd met een aantal behoorlijke geldprijzen. En de wedstrijd is niet alleen tussen de Lifestylestudenten maar ook tussen International Lifestylestudies en Marketing Management, een ander economisch instituut van Fontys Hogescholen. Dit gaat dus heel interessant worden. Boeiend om te zien hoe verschillende opleidingen waarschijnlijk vanuit verschillende perspectieven tot oplossingen komen. Komende 10 weken gaat er hard gewerkt worden door al deze groepen, waarbij o.a. een excursie naar Dortmund met een bezoek aan een Staple-shop is ingepland.

AwardDay
22 juni is het zover en presenteren alle groepen hun ideeën aan een afvaardiging van Staples Germany. Uiteraard in het Engels, wat voor menig lifestylestudent best heel spannend is,…. Al met al een mooie uitdaging!

Advertenties

2 Reacties op “Grote internationale opdracht voor Lifestylestudenten

  1. Wauw! Wat een opdracht en uitdaging!
    Ik ben benieuwd in hoeverre de Nederlandse student zich kan identificeren met de Duitse cultuur en de uitwerking hiervan. Succes allemaal en hopelijk komen de uitkomsten op de wordpress.

    Succesvol in Berlijn: http://news.diephotodesigner.de/?p=2328

  2. Pingback: Staples Part II: Het bezoek | International Lifestyle Studies Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s