ILS-studenten bedenken concept voor Rudolph van Veen

TV-personality en excentrieke meesterkok Rudolph van Veen was afgelopen week voor de tweede keer te gast bij de opleiding International Lifestyle Studies. Hij schotelde de studenten zijn favoriete foodtrends voor en serveerde ze een aantal van zijn eigen concepten. Studenten ILS gaan voor het laatste seminar in mei in zijn opdracht een nieuw Lifestyle-foodconcept bedenken. Het beste concept wordt volgend studiejaar verder doorontwikkeld en uitgevoerd door de betrokken studenten.

Tijdens zijn tweede seminar presenteerde Rudolph van Veen een aantal van zijn eigenzinnige concepten, waaronder de dessertsalade Schwarzwalder Kirschtorte, het zinnenprikkelende gebak The Prince of Darkness en zijn parodie op de klassieke taart ‘Ceci n’ est pas un gateau’. Vooral het concept Adult Pastry wekte bij studenten de nodige hilariteit op. Dit is een serie uitdagende gebakjes die zowel qua vorm, benaming als smaaksensatie erotisch zijn. Ook bood hij het publiek een blik in de keuken van de Bus Stop Bakery. Dat is een gloednieuw concept met cupcakes dat hij samen met IEMES-studenten in het kader van Jong Ondernemen ontwikkelde.

Uitdagende opdracht
Geïnspireerd door het succes van dit  project liet hij een uitdagende opdracht achter. ILS-studenten gaan de komende maanden een Lifestyle-foodconcept bedenken op basis van de trends die zij kennen dat één of meerdere malen uitvoerbaar is. “Het idee moet spraakmakend  en nieuw zijn en enig nut dienen. Hetzij promotioneel, ludiek, awareness creëren of er op een andere wijze toe doen”, stelde Rudolph van Veen. Als voorbeeld noemde hij het ‘No Waste dinner’ dat binnenkort wordt gehouden. “Daaraan verleen ik mijn medewerking om het probleem van rest stromen in de voedselsector aan de orde te stellen.”

Tilburg Culinair
Tijdens het derde en laatste seminar presenteren de studenten hun concepten en zal Rudolph van Veen zijn input geven. Het beste concept wordt volgend studiejaar verder doorontwikkeld en uitgevoerd door de betrokken studenten en geadopteerd en gepromoot door Rudolph van Veen.

Het idee is om het concept tijdens Tilburg Culinair 2012 uit te voeren. “Ik sprak onze burgemeester Noordanes er al over. Hij wil graag iets doen aan het feit dat Tilburg in culinair opzicht onvoldoende op de kaart staat. Een prachtige kans voor ons samen om hiermee aansluiting te vinden bij de support van de gemeente Tilburg!”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s