Coolhunters ILS bezoeken Amsterdam Fashion Week #AIFW

Zeven studenten van de opleiding International Lifestyle Studies hebben in de laatste week van januari de Amsterdam Fashion Week bezocht. Danielle, Neeltje, Pien, Cecile, Jessie, Rinke en Sofie trokken naar de Westergasfabriek in Amsterdam om, gewapend met camera’s en laptops, twee dagen verslag te doen van Nederlands bekendste modeweek.

Maar zomaar verslag doen is voor hen natuurlijk niet genoeg. Geïnstrueerd door Maud van de Wiel en Thomas Spronk gingen zij op zoek naar voorbeelden van de nieuwste trends. Foto’s maken van de nieuwste schoenen kan iedereen, wij wilden meer. Naast de onvermijdelijke collecties werd er gelet op ruimte’s en belevingen, de bezoekers, het verhaal achter de catwalkshows/collecties en de faciliteiten. Maar natuurlijk werden er ook real-time berichten doorgestuurd via de persoonlijke blogs of twitter, waarmee de dames volop meedraaiden in de buzz van de AIFW.

Het doel van deze opdracht mocht duidelijk zijn. Naast een kijkje in het veld is de catwalk een goede afspiegeling van de samenleving. Maar ook het downtown programma werd gecoverd, want daar gebeuren meestal de spannendste dingen! Gewapend met de trends van het eerste half jaar Coolhunten (lees: experience economy, web 2.0, masculinity, femininity, sustainability) zijn events als deze ideaal om voorbeelden te verzamelen. Wat lees je af uit het vele gebruik van bont en leer, de vele kleuren of sloppy lopende modellen? De analyse is nog in volle gang en die zal te zijner tijd ook gepresenteerd worden. Dat het voor de dames een geslaagde, volledig nieuwe Experience was, staat buiten kijf!
Bekijk de blogs van de studenten hier

De Coolhunters bereiden zich voor:

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s