Lifestyleweek 2: DrieDURFDagen in de kou

International Lifestyle Studies heeft in het curriculum ruimte gemaakt voor vier Lifestyleweken. Daarin gaan onze studenten achtereenvolgens aan de slag met de thema’s: Dromen, Durven en Doen. Het is de bedoeling dat, als de opleiding na vier jaar volledig onwikkeld is, ILS-studenten uit alle jaren met elkaar die thema’s aanpakken en elkaar zodoende ook beter leren kennen. De Lifestyleweek over Dromen markeerde de start van de opleiding in september. Dat is te lezen in een eerder gepubliceerde blog. Het thema DURVEN staat begin december op het programma. Dat is de eerste winterse week in Nederland.

 
(Foto’s van deze 3 DURF-dagen kan je hier vinden)

Begin december. Het sneeuwt in Nederland.  ILS-studenten gaan de uitdaging aan om bij -5 graden (gevoelstemperatuur -12 graden!!!) buiten te klimmen, klauteren, springen en te zweven. Een bijzondere ervaring, zelfs voor de doorgewinterde studenten die al meer gewend zijn. Maar het is vooral grensverleggend voor studenten die bij de minste hoeveelheid sneeuw vooral graag de kachel opzoeken. Maar samen gaan ze de uitdaging aan. Sommigen enthousiast, sommigen iets minder. Maar ze zijn er wel bijna allemaal bij.

Lagen kleding

Opvallend is dat iedereen bijna onherkenbaar is. Studenten zijn gehuld in meerdere lagen kleding, laarzen, gymschoenen, handschoenen, wanten, sjaals, mutsen en petten. Naar eigen zeggen DURVEN ze in deze outfits normaal niet over straat te gaan. Dat is dus al een eerste overwinning.

De hele dag doen studenten allerlei survivalachtige activiteiten met DURF als centraal thema. Ze klimmen in palen, doen aan abseilen en zwaaien aan touwen heen en weer. Al snel is duidelijk; dit is voor iedereen een dag om nooit meer te vergeten. Oftewel, een memorabele experience. Voor sommige studenten is dit waarschijnlijk zelfs een transformerende experience..

An Exciting Day in the City
Maar na deze enerverende dag komen er nog twee DURF-dagen. Aan het eind van de eerste dag krijgen studenten van ons te horen naar welke stad ze morgen moeten gaan. In groepen van zo’n zes personen gaan ze naar acht verschillende steden in Zuid-Nederland.

Zijn ze een dag later eenmaal ter plekke, dan moeten ze meteen een groepsfoto aan het coördinatieteam in de cockpit op school sturen. Pas dan krijgen ze  per mail de concrete opdracht. Ze moeten in die stad DURF-activiteiten bedenken die een andere groep ILS-studenten een dag later in dezelfde stad moet gaan uitvoeren. De activiteiten moeten niet alleen iets met DURVEN te maken hebben, ze moeten ook eens passen bij de eigen leeftijdsgroep, moeten een indruk geven van de stad en moeten memorabel zijn. De werktitel: An Exciting Day in the City.

In de cockpit

De cockpit op school wordt op beide dagen bemand door ILS-docenten. We ontvangen  en registeren er alle foto’s en  berichten (vooral per mail en twitter) en we beantwoorden er alle vragen. Studenten kunnen ons altijd bellen en dat doen dan ook ze geregeld. En wij sturen studenten om de zoveel tijd speciale DURF-opdrachten. Zoals ‘Maak een levende piramide’, ‘Bedenk een Jackass-achtige activiteit en zet dit op film of foto’, ‘Ga naar het hoogste punt in de stad en maak een foto van het uitzicht’ en ‘Maak een uitdagende foto in een winkeletalage’. De studenten gaan er fanatiek mee aan de slag, ook een dag later als ze de opdracht die anderen voor ze hebben bedacht moeten uitvoeren. Ondertussen genieten wij in de cockpit van hun enthousiasme en originaliteit.

Weblog
Achteraf moeten studenten een verslag van deze Drie DURF Dagen posten op hun weblog. In die verslagen is te lezen dat de week zeker aan de verwachtingen heeft voldaan. Studenten hebben hun grenzen verlegd en zijn daar terecht trots op. Ok, misschien was het een beetje te koud. Maar dat maakt zo’n thema DURVEN eigenlijk alleen maar mooier.

Hieronder een paar weblogs van enkele studenten met een verslag over deze dagen:

Daniëlle Derikx
Rinke Adema
Maartje Dries
Martin Bonke
Anke Dekkers

Foto’s van al deze dagen kan je hier vinden!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s