Studiereis Stuttgart, Create10

door: Cecile Cremer & Pien Geerlings

Gutentag Kreativelingen,

van 10 tot en met 12 november zijn wij op studiereis naar Stuttgart geweest. Er is deelgenomen aan de Create10 conferentie en een bezoek gebracht aan de  universiteit van Warden – Wurstenberg in Stuttgart.  We nemen jullie nu mee op een korte tour door deze drie dagen.

Dag 1
Na een veelbewogen heenreis kwamen we aan in Stuttgart bij het conferentiegebouw van Create10. We zullen jullie eerst iets meer vertellen over Create10. Create10 is een internationale conferentie voor de creatieve industrie. Het hoofdthema van de conferentie is Digitale Trends; de toekomst van de technologie. Create10 showt de digitale mogelijkheden, biedt inspiratie en verschaft de mogelijkheid tot netwerken.

De eerste dag zijn er diverse interessante sprekers geweest, waaronder Porsche en CloudComputing. Zij spraken over hoe zij de technologische trends vertalen binnen hun bedrijf. Aan het einde van de middag werd er aandacht besteed aan Jonge Creative Talenten. Vier Duitse studenten kregen de mogelijkheid om via een ‘elivatorpitch’ hun unieke concept te promoten en hiermee diverse prijzen te winnen.

Het programma werd beëindigd door de fantastische Human Beatboxer Daniël Hernandez. De dag werd vervolgens afgesloten met een gezellig hapje en drankje.

Dag 2
De tweede dag van de conferentie werd geopend door de minister van economische zaken, de heer Ernst Pfister. Nadat er weer een aantal zeer interessante sprekers aan het woord waren geweest, was het tijd voor een de interactieve workshops. De eerste workshop waaraan wij hebben deelgenomen was de workshop “ ICT Innovations”. In deze workshop stonden de nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van ICT centraal. Zo was er een interactieve paspop die bij aanraking van beeld veranderde.

De tweede workshop die wij gevolgd hebben was de “gaming experience’ workshop. Deze workshop stond in het teken van interactieve ontwikkelingen op het gebied van games. Zo was er een game waarbij je je eigen level moet creëren doormiddel van tape op een muur te plakken, die gelezen word door een sensor die boven het spel hangt.

Dag 3
Voordat we weer naar Nederland vertrekken brengen we nog een bezoek aan de Dual Hoge Schule van Warten Wustenberg in Stuttgart. Hier worden we heel hartelijk ontvangen door de decaan en enkele docenten van de afdeling Business and Technologie. We krijgen een korte rondleiding door het splinternieuwe gebouw en een interessante presentatie over hun manier van werken.  Vervolgens hebben we een reportage gezien over China gemaakt door studenten van de media-afdeling. Als hoogtepunt van dit bezoek hebben we kennis mogen maken met het “eye-tracking” programma. Een systeem dat meet waar, hoelang, en hoe vaak een deelnemer na een bepaald punt in een advertentie of website kijkt. Hieruit kunnen gegevens die van belang zijn bij het maken van reclame, advertenties en dergelijke. Na een lunch aangeboden door de Dual Hoge Schule werd er afscheid en begon de terugreis naar Nederland.

Een zeer interessante excursie waarbij we veel gezien en geleerd hebben. Opvallend is het dat de dingen die wij geleerd en gezien tijdens onze studie hier door professionals benoemd en beaamd wordt. Een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de creatieve industrie.

 

 

Advertenties

2 Reacties op “Studiereis Stuttgart, Create10

  1. Goed stukje! Zat me net weer even in te lezen voor Stuttgart Presentatie morgen en kwam zo hier uit. Tof dat jullie m’n herinnering even hebben opgefrist (;p

    p.s. check de leukste spreekster hier: http://ow.ly/3aHaV Jessica Greenwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s