Terugkijken op Quality of Life-week

De Quality of Life week heeft een basis gelegd voor de rest van de opleiding. Alle hierna te ondernemen activiteiten staan in het teken van kwaliteit van leven en geluk: een optimale beleving van onze toekomstige klanten. In het 2e jaar vindt nogmaals een Quality of Life week plaats om het thema verder uit te diepen. Deze 1e week stond in het teken van Inzicht in kwaliteit van leven en in specifieke leefstijlsectoren.

Van de studenten werd verwacht dat ze diverse opdrachten zelfstandig uit gingen werken nadat ze voorafgaand hieraan colleges, workshops en leerkringen hadden gehad. Ondanks de omvang van de te bestuderen literatuur, de hoeveelheid activiteiten en voor de meeste studenten de nieuwe woon- en leeromgeving in Tilburg, werd door de studenten weer hard en enthousiast gewerkt. Een inspirerende omgeving om in te werken en om in te leren.

Na een algemene introductie op kwaliteit van leven op de maandag, werden ze op de dinsdag direct in het diepe gegooid door Karin van Hest. Zij nam de studenten op de voor haar karakteristieke wijze mee langs diverse mensbeelden en culturen. Bijzonder was de afsluiting van deze bijeenkomst waarin de studenten van een “simpele dennenappel” complete nieuwe concepten maakten. Waarna ze muzikaal werden bewonderd en toegezongen door medestudenten.

De woensdag stond in het teken van het meten van kwaliteit van leven. Daarnaast maakten de studenten kennis met hun Studie-LoopbaanBegeleider (SLB-er). Bij de individuele benadering van de student speelt de SLB-er een belangrijke rol.

Op de donderdag maakten de studenten kennis met diverse concepten die in meer of mindere mate aansloten op hun idealen. Studenten zochten deze concepten zelf, gebruik makend van onder andere het tijdschrift Second Sight, internet en hun dagelijkse woon- en leefomgeving. Ook dachten ze na over hun eigen toekomstige rol als lifestyle professional en de relatie met kwaliteit van leven en geluk.

De vrijdag werd tenslotte afgesloten met de presentatie van hun eigen leefstijl en visie op onder andere de eigen kwaliteit van leven. Opvallend was het gemak waarmee veel studenten nu al een presentatie verzorgen voor een kleine groep medestudenten en hoe ze daarbij gebruik maken van de visuele mogelijkheden die er zijn. Na een uitleg door Thomas Spronk over de diverse mogelijkheden van Weblogs, werd de vrijdag afgesloten met de eerste Expert Meeting. Gedurende de opleiding komen deze “meetings” regelmatig terug.

Deze keer was Pieter van Haren van zorgverzekeraar VGZ de belangrijkste expert, ondersteund door Joop Aalbers en Claudia van Bleek. Pieter gaf een prima samenvatting van alle onderwerpen die deze week aan bod waren gekomen, vanuit het gezichtsveld van een zorgverzekeraar. Bewezen invloed op geluk, hebben onder andere het dagelijks “tellen van je zegeningen”, “leren vergeven” en “genieten van het leven (ook van de kleine dingen)”. Deze week hebben we bijvoorbeeld dagelijks genoten van de inzet van de studenten, de positieve houding en reacties, we hebben studenten die af en toe te laat kwamen vergeven en tenslotte genoten we van elke minuut die we samen hebben gewerkt ……… een week die voldeed aan de verwachtingen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s