Heimwee naar de making of?

Het is de laatste week van het studiejaar. Als team Lifestyle hebben we keihard gewerkt om alles klaar te hebben voor september. Soms leek het een onmogelijke klus. Maar het is ons wéér gelukt. Nu alleen die spreekwoordelijke ‘laatste loodjes’ nog. Die wegen immers het zwaarst. Dat is zelfs voelbaar in een team met zoveel flow als het onze.

FIP’s

Ieder van ons heeft zin in vakantie. Maar nog veel meer zin in september. Het moment waarop International Lifestyle Studies eindelijk zal gaan starten. En dus het moment waarop onze eerste lichting studenten komt. We noemen ze; onze  FIP’s, onze First Interested Persons.

Steeds hebben we ze voor ogen gehad. Tijdens het ontwikkelen van het allerprilste opleidingsconcept. En ook nu nog, tijdens het uitwerken van de studieprogramma’s. En we hebben ze al leren kennen tijdens de intakes. Het is een enthousiaste groep die staat te popelen om te beginnen met de studie. Een nieuwe opleiding die ze vaak zelf ontdekt hebben. En een groep die al volop met ons mee-hyvt en met ons mee-twittert.

In september komen ook onze nieuwe collega’s. Die hebben soms mooie banen opgezegd om ons team te komen versterken. Of ze gaan hun drukke praktijk als trendwatcher, conceptontwikkelaar of trainer combineren met lesgeven bij ons. Omdat ze het zo belangrijk vinden dat deze opleiding er komt. De afgelopen tijd hebben ze al volop meegedacht en meegebouwd aan het lesprogramma.

Hecht team

Maar tegelijk met dit studiejaar sluiten we als team ook een bijzondere periode af. Een periode van drie jaar, waarin we intensief aan het ontwikkelen van de opleiding hebben gewerkt. We begonnen als vijf Fontys-collega’s, die elkaar niet of nauwelijks kenden. Inmiddels zijn we een hecht team, dat samen bergen kan verzetten.

Samen hebben we het opleidingsconcept ontwikkeld en het werkveld benaderd. Samen hebben we de NVAO en het ministerie van OCW weten te overtuigen van de kwaliteit en het bestaansrecht van de opleiding.

Daarnaast hebben we samen hartgrondig gebaald van onze tegenslagen en hebben we samen uitbundig onze successen gevierd. Eigenlijk hebben we drie jaar van ons professionele leven gedeeld. Het waren tropenjaren, die niemand van ons had willen missen.

Heimwee

Met de komst van de studenten en de nieuwe collega’s zal alles anders worden. We gaan de mooie ideeën niet langer bedenken, maar echt in de praktijk brengen. Niet langer met z’n vijven, maar samen met anderen. Samen met studenten en docenten die net zoveel passie voor de opleiding hebben als wij. Daar kijken we enorm naar uit.

Maar soms zullen we heimwee hebben naar de making of. Naar de tijd dat de opleiding nog een blanco velletje was. Naar de tijd dat we met z’n vijven het team Lifestyle vormden.

Een goed team, dat waren we.

Een goed (nieuw) team, dat worden we!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s