Streethunten bij de minor trendwatching

 Als afsluiting van de signaleringsfase van de minor trendwatchen zijn de studenten gaan streethunten op de verschillende trends die ze in deze periode hebben behandeld. Zo gingen ze op zoek naar manifestaties op het gebied van social media, experience economy, duurzaamheid, Coole vrouwen, Coole mannen, 50 plus, Stress society en Instant Gratification.

Opvallend was het enthousiasme waarop op deze opdracht werd gereageerd. Een aantal studenten besloten dat Tilburg te klein was voor streethuntende trendwatchers en vertrokken naar Rotterdam, Utrecht en Breda. Ook Eindhoven vonden een aantal een trendgevoelige stad om verder op te hunten.

Mooie dingen zijn eruit gekomen en menig opmerking van student ging erover dat streethunten erg leuk is en dat als je gericht kijkt je zoveel meer ziet. De fototoestellen en mobieltjes zijn dan ook veelvuldig gebruikt. Roze koeien, bushokjes met planten hakende vrouwen op het station en de kauwgombal, een bol, die geplaatst is in een zijstraatje van de Markt in Eindhoven waar je de kauwgom op kan  plakken en deze dus niet meer op straat hoeft te gooien. Yvette zette deze manifestatie onder het kopje duurzaamheid en vond het een coole manier om duurzaam om te gaan met de stad. De omschrijvingen waarom het cool gevonden wordt bij menig student ook duidelijk steeds beter.

Eén van de minor studenten, Elise is zelf als manifestatie gespot. In dit geval door het programma Styling de Stars. Dat is dan weer eens wat anders, maar natuurlijk erg leuk om mee te maken.

Veel eindproducten mogen er zijn. Een aantal groepen laten echt zien dat ze anders kunnen kijken en goed weten wat de trends inhouden om daar de manifestaties op te hunten. Enkele voorbeelden:

http://www.nerdette.nl/2010/04/08/streethunten-in-rotterdam/#more-3899

http://sandervanderaa.wordpress.com/streethunt-eindhoven/

http://nl.wordpress.com/tag/streethunt/

Advertenties

Een Reactie op “Streethunten bij de minor trendwatching

  1. Namens de WOP waalwijk centrum Besoyen ben ik zeer geïnteresseerd in het project van de kauwgombalbal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s