Eerste open dag, spannend!

Afgelopen zaterdag onze eerste open dag gehad. Spannend natuurlijk hoeveel mensen interesse hebben in de nieuwe opleiding. Nou, ik moet zeggen het was overweldigend. Op een gegeven moment hadden we voor de presentatie van Maud te weinig stoelen om iedereen te kunnen laten zitten. Wat ook wel bijzonder is, is dat er ook al lifestyle-studenten hebben meegeholpen. Deze zijn inmiddels door de intake en hebben zich aangemeld om in september te beginnen. Super dat ze ook wilde komen helpen. Simone, Sanne en Javi bedankt voor het helpen!

Een grote hoeveelheid potentiële studenten en hun ouders hebben we ontvangen in de bistro van Stappengoor. Een mooie locatie om onze nieuwe opleiding onder de aandacht te brengen. En omdat we vinden dat een open dag een inzicht moet geven in wat de studenten precies gaan doen in hun beroep later en waar ze voor worden opgeleid hebben we het op een andere manier ingericht. Via presentaties en sessies van o.a. trendwatcher Carl Rohde kreeg men inzicht in wat een trendwatcher nu precies doet. Ook Maud van de Wiel vertelde hoe een dag van een trendwatcher/conceptontwikkelaar eruit ziet en gaf voorbeelden van concepten die zij bedacht had. Een korte creatieve sessie met uitleg waarom dit zo belangrijk is voor de nieuwe opleiding gaf weer inzichten in één van de belangrijke pijlers waar de opleiding  op is gebouwd (we hebben namelijk de twee pijlers creatief denken en ondernemerschap).

Uiteraard ook voldoende ruimte voor vragen. Opvallend is altijd de vraag welke vakken er gegeven worden. Logisch ook wel, want de student krijgt dan een beter beeld wat er nu precies gedaan wordt tijdens de opleiding. Lifestyle is een hele brede opleiding omdat je zowel van de sectoren (gezondheid, bewegen, mode en uiterlijk, wonen, vrije tijd en voeding) veel moet weten dus alle sectoren komen aan bod. Maar ook van trendwatchen, conceptontwikkeling en kwaliteit van leven moet de student veel weten en inzicht hebben . Hierbij zijn vakken als psychologie, sociologie, economie, onderzoek, ethiek, filosofie en communicatie weer belangrijk .

Al met al een heel geslaagde dag. Inmiddels is het donderdag, zijn de stemmen van ons weer tot rust gekomen, stromen de aanvragen voor de intake binnen en bereiden we ons voor op de open dag in Eindhoven. Benieuwd of daar ook zoveel  potentiële studenten komen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s