Geslaagde intake

Afgelopen maandag hebben we voor de tweede keer een intake gedaan met potentiële lifestylestudenten. Vijftien geïnteresseerde jongeren kwamen laten zien of ze geschikt zijn om straks Lifestyle Studies te gaan studeren.  

Het doel van de intake is om te kijken of de toekomstige student over voldoende (begin) capaciteiten beschikt om de opleiding te kunnen volgen. Dit heeft dan betrekking op zowel verschillende vaardigheden als ook houding en motivatie. Zo kijken we onder andere naar hoe ondernemend ze zijn, hoe hun creatieve denkvermogen is en of ze voldoende geëngageerd zijn. Ook motivatie speelt een belangrijke rol.

Maar de intake heeft ook als doel om te kijken of het verwachtingspatroon dat de jongere heeft van de opleiding voldoende overeenkomt met waar de opleiding voor staat. Kortom, het mes snijdt aan twee kanten want we kijken of de opleiding bij hen past, maar ook of zij bij de opleiding passen.

De intake is hartstikke leuk ook om te doen. Aan de hand van allerlei opdrachten kijken we wat ze in hun mars hebben. Om elkaar wat te kennen en het ijs te breken laten we ze speeddaten met elkaar. Het moodboard wat ze vooraf al hebben gemaakt over zichzelf is daarbij uitgangspunt. Prachtige moodboarden worden er gemaakt, waaruit veel zelfinzicht blijkt. Het moodboard geeft meteen ook inzicht in het visueel vermogen van iemand en over hoe ze in het leven staan. De echt geëngageerden en breed geörienteerden haal je er meteen uit. 

Na de speeddate opdrachten als het oplossen van een probleem aan de hand van een creatieve sessie, trends vertalen naar visuals, een debat aan de hand van de stelling en uiteraard het persoonlijke interview. Al deze opdrachten geeft ons uiteindelijk een inzicht of de student past  bij de opleiding en of hij/zij het goede beeld heeft waar de opleiding voor staat. Leuke eraan is dat je meteen ook je toekomstige studenten kent. Ik verheug me er al op straks de aangenomen studenten weer terug te zien. Afgelopen keer was de ‘oogst’ hoog, van de 15 intakers, hebben 13 de intake positief afgesloten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s